Tässä kurkkusalaatissa on roimasti sipulia, valkosipulia sekä tilliä ja persiljaa. Sinappisen maun tuo mausteliemi.
Kurkkusalaatin ohje on mukaelma klassikkokeittokirjan "Kotiruoka" kurkku-sipulisalaatin ohjeesta. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen hieman sinappijauhetta.
Kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuumenna purkkia 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Pese kurkut kuumassa vedessä harjalla tai pesuhanskalla.
3. Raasta kurkut ja sipulit kulhoon. Kurkkua tulisi olla noin 2/3 raasteesta.
4. Hienonna tai purista valkosipuli, hienonna persilja ja tilli, ja lisää ne kulhoon. Sekoita hyvin.
5. Laita liemiainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuuttia.
6. Lusikoi kurkku- ja sipuliraaste purkkiin. Kaada päälle liemi ja huolehdi, että raaste peittyy.
7. Sulje tölkki välittömästi, anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Kurkkusalaatti on syötävää noin kuukauden päästä purkituksesta.