Vahvojen makujen ystävä rakastaa tätä hunajaista, inkiväärillä maustettua mustaherukkamarmeladia yli kaiken.
Mustaherukka-inkiväärimarmeladi
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja riivi marjat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita marjat ja inkivääri isoon kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Anna mehustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
-
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko. Siivilöi marjoista irronnut mehu kattilaan, säästä marjat. Keitä mehua kasaan koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.
-
Lisää marjat mehuun ja keitä vielä 5 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
-
Sekoita sokeri ja hilloamisaine keskenään ja lisää marjaseokseen. Sekoita ja keitä 2 minuuttia.
-
Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.
Vinkki Voit soseuttaa mehustuneet marjat ja keittää soseesta hillon, jolloin siitä tulee paksumpi.