Kanelin ja siiderin maustama marmeladi sopii esimerkiksi pitkään kypsyneiden juustojen seuraksi.
Omena-siiderimarmeladi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna. Raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
-
Kaada siideri ja sitruunamehu kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon omenapalat ja kanelitanko.
-
Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet ja soseutuneet. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.
-
Poista kanelitanko. Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori.
-
Purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kannet heti. Anna hillon jäähtyä huoneenlämmössä niin, että tölkin kannet umpioituvat tiiviisti.
-
Säilytä marmeladia viileässä.