Kaupallinen yhteistyö
Dansukker on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Perinteinen masikkahillo maistuu lettujen ja jäätelön kaverina.

 

 

Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen mansikkahillo

Ainekset

2
kg (n. 4 l)
mansikoita
1
kg
Dansukker Hillosokeria

Työvaiheet

  1. Kaada peratut mansikat kattilaan ja lisää 1 dl vettä.
  2. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää Hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen.
  3. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.
  4. Keitä hilloa 10 minuuttia. silloin tällöin varovasti sekoittaen.
  5. Jäähdytä noin 30 minuuttia. muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  6. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluimmin viileässä.
Me Naiset on lisännyt 881 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun omenoita on paljon, kätevin tapa säilöä ne on keittää soseeksi. Makeuttamaton sose säilyy parhaiten pakkasessa. Käytä sosetta ruokiin, leipä- ja kakkutaikinoihin tai syö sellaisenaan jogurtin tai viilin kanssa.

Annoksia
1 l sosetta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenasose

Ainekset

1
kg
omenoita
2-4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa omenat kannan ympäriltä paloiksi.
  2. Mittaa vesi kattilan pohjalle ja nosta omenapalat kattilaan. Laita kansi päälle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna omenoiden pehmentyä kannen alla ja sekoita välillä. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella.

Vinkki! Mausta rohkeasti: omenasoseen joukkoon sopii kaneli, kardemumma ja vanilja, limetinkuori, maustepippuri tai sitruunaruoho. Koska soseessa ei ole sokeria, se säilyy parhaiten pakkasessa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Sileä, kanelilla maustettu omenahillo on jopa parempaa kuin perinteinen, kun sokeria voi käyttää hieman vähemmän.

Annoksia
noin 1,3 l
Valmistusaika
1 t + purkkien liottamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Kaneliomenahillo

Ainekset

1
kg
omenanpaloja (1½–2 kg kiinteitä omenoita, esim. kaneliomenoita)
½
dl
vettä
1
pkt (250 g)
minihillosokeria
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Käsittele ensin omenat. Pese ja lohko ne kuorineen reiluiksi paloiksi niin, että siemenkota jää jäljelle. Punnitse, että paloja on noin kilon verran. Kumoa omenat kattilaan.
  2. Lisää vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 10–15 minuuttia. Mitä kauemmin keität, sitä sileämmäksi saat hillon soseutettua. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla.
  3. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella.
  4. Purkita liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Vinkki! Minihillosokeri sisältää pektiinin lisäksi säilyvyyttä parantavaa kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan esimerkiksi pihlajanmarjoissa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 247 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tekla Wannas

Maitohorsman kukinto ei maistu tuoreena juuri miltään, mutta käsiteltynä siitä paljastuu hienostunut ja voimakas aromi.

Maitohorsmajuoman ja mehujäiden ohje on peräisin Tekla Wannaksen Kukkamakuja -kirjasta.

Annoksia
5
Valmistusaika
2 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Maitohorsmajuoma ja mehujäät

Ainekset

Maitohorsmajuoma
1,5
litraa
maitohorsman kukintoja (n. 50 g)
2
litraa
vettä
4
dl
sokeria
20
g
sitruunahappoa
Lisäksi mehujäihin
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele maitohorsman kukinnot kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita kukinnot kannelliseen astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se kukintojen päälle. Jäähdytä seos jääkaapissa ja anna sen maustua yön yli.
  2. Siivilöi seuraavana päivänä kukinnot pois nesteestä. Sekoita sokeri ja sitruunahappo juomaan. Voit tarjoilla juoman tällaisena jäiden kanssa esimerkiksi alkoholittomana cocktailina.
  3. Jos haluat tehdä juomasta mehujäitä, sekoita mukaan vielä 2 dl sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia. Koristele halutessasi syötävällä kimalteella.

Huom! Älä kerää maitohorsmia tai muitakaan kasveja saastuneilta paikoilta tai esimerkiksi autotien läheisyydestä.

Kommentit (0)