Pikkelöidyt marjat tuovat kirpsakkaa potkua kastikkeisiin ja salaatteihin. Ne yllättävät myös vaalean lihan ja paistetun kalan lisukkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 l
15 min
Helppo
Pikkelöidyt punaherukat
Ainesosat
8
dl
punaherukoita
4
mustaherukanlehteä
LIEMI
2
dl
omenaviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
6
katajanmarjaa
½
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
Vaiheet
-
Riivi ja huuhtele marjat. Huuhtele herukanlehdet. Laita marjat ja lehdet kerroksittain litran vetoiseen tai kahteen pienempään, puhtaaseen lasipurkkiin.
-
Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma etikkaliemi marjojen päälle purkkiin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.
VINKKI! Pikkelimarjoiksi sopivat myös muut herukat, karviaiset ja mustikat.