Kesäkurpitsahillo sopii marmeladin tapaan leivän päälle levitettäväski tai täytekakkujen väliin.
Sitruunainen kesäkurpitsahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko kesäkurpitsat.
- Pese yksi sitruuna. Raasta 2 rkl sen keltaista kuoriosaa kulhoon. Purista lopuista sitruunoista mehut kuoriraasteen joukkoon, tarvitset yhteensä 2 dl menua.
- Laita kurpitsapalat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Soseuta tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
- Lisää soseeseen hienoksi jauhettu anis, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hillosokeri. Kuumenna sose kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lusikoi hillo kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje kannet tiivisti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hillo jääkaapissa.