ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Tiina Valkonen KUVA Pia Inberg

Mustikkahillo maustetaan mielenkiintoiseksi tipalla etikkaa ja aidolla vaniljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ½ litran purkillinen
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen mustikkahillo

Ainekset

1
l
mustikoita
½
dl
hunaja-omenaviinietikkaa
1 ½
dl
hillosokeria
1
tl
vaniljatankoa myllystä, Dr. Oetker

Työvaiheet

  1. Perkaa mustikat. Kuumenna viinietikka kattilassa. Lisää joukkoon marjat ja hillosokeri.
  2. Hauduta hilloa välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Kuori haudutuksen aikana mahdollisesti pinnalle syntyvä vaahto.
  3. Jauha lopuksi joukkoon vaniljaa.
  4. Purkita kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syksyisessä porkkanahillossa maistuvat hunaja, kaneli ja limetti. Mantelisattumat tekevät hillosta niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista! Tarjoa hillo lettujen kanssa tai vaikka paahtoleivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
20 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-mantelihillo

Ainekset

2
dl
kuorittuja manteleita
2
dl
vettä
1
kg
porkkanoita
4
dl
porkkanamehua
1
kanelitanko
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
4
rkl
hunajaa
2
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Laita mantelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi.

  2. Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä kattilaan. Lisää porkkanamehu ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  3. Lisää sokeri ja hunaja ja keitä 5 minuuttia. Ota kanelitanko pois hillosta.

  4. Purista limettien mehu hilloon. Siivilöi mantelit ja sekoita ne hilloon.

  5. Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aidon korealaisen kimchin valmistaminen vaatii aikaa, huolellisuutta ja pari isoa astiaa. Lopputulos on vaivan arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3½ kg
Valmistusaika
30 min + suolaus 2 t + fermentointi 2–4 pv
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kimchi

Ainekset

n. 2½
kg
kiinankaalia
1
dl
jodioimatonta hienoa merisuolaa
Maustetahna
2
rkl
perunajauhoja
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
24
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
sipuli
dl
(vegaanista) kalakastiketta
dl
gochugaru-chilijauhetta
Kasvikset
2
keskikokoista porkkanaa
8–12
retiisiä
8
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kokonaisten kiinankaalien kantaan noin 10 cm syvä viilto ja revi kaalit varovasti kahtia. Tee viilto myös puolikkaisiin, mutta älä revi kaaleja. Huuhtele hyvin.

  2. Ripottele suola tasaisesti kaalinlehdille. Laita enemmän suolaa paksuihin tyviin. Siirrä kaalit vateihin tai isoihin kulhoihin ja peitä vedellä. Anna suolautua huoneenlämmössä 2 tuntia, käännä kaaleja puolen tunnin välein.

  3. Mittaa perunajauhot kulhoon. Lisää ensin ½ dl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Sekoita loppu vesi joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäistä. Anna jäähtyä.

  4. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet, inkivääri ja sipuli. Soseuta ne kalakastikkeen ja chilijauheen kanssa sileäksi. Siirrä sose kulhoon, lisää jäähtynyt tärkkelyskiisseli ja sekoita tasaiseksi.

  5. Poista kaalit suolaliemestä, revi puolikkaat lohkoiksi ja huuhtele huolellisesti. Maista kaalia – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta jos se tuntuu liian suolaiselta, jatka huuhtelemista. Valuta kaalit hyvin ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

  6. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa retiisit tikuiksi ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset maustetahnaan. Lusikoi maustetahna kaalinlehtien väliin tai levitä se kaaleihin käsin kertakäyttökäsineiden kanssa. Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kukin kaalipala pieneksi nyytiksi, niin että uloin lehti peittää koko käärön.

  7. Laita kaalinyytit puhtaisiin tölkkeihin. Jätä tölkin yläosaan 3 cm tyhjää tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia huoneenlämmössä 2–4 päivää, viileässä huoneessa pidempään, lämpimässä riittää lyhyempi aika.

  8. Avaa kansi 2–4 päivän kuluttua ja paina kaalinyyttejä lusikalla kaaleista irronneen nesteen alle. Sulje kansi jälleen tiiviisti ja laita tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin säilytät, sitä happamampaa kimchistä tulee.

Vinkki Gochugaru-chilijauhetta eli punapippurijauhetta myydään yleensä 500 g:n pakkauksissa aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa (verkko)kaupoissa. Pakkauksessa ei aina lue gochugaru, joten kysy tuotetta myyjältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syyshillo herkullisimmillaan! Ihanan paahteinen uuniomenahillo saa makunsa viskistä ja ripauksesta korianterinsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Helppo

Viskillä maustettu uuniomenahillo

Ainekset

2
kg
omenoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
viskiä
½
dl
siirappia
1
kanelitanko
½
tl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese omenat huolellisesti. Poista huonot ja kolhiintuneet kohdat ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria. Pane omenat, mehu, viski ja siirappi uunivuokaan. Lisää kanelitanko. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, lisää ne vuokaan ja sekoita hyvin.

  2. Peitä vuoka foliolla ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä hilloa 2½–3 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. Anna omenoiden pehmetä lähes sosemaiseksi.

  3. Poista kanelitanko ja soseuta omenat. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.

  4. Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki Kesäomenat soseutuvat ja kypsyvät nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

Kommentit (0)

Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Tässä kurkkusalaatissa on roimasti sipulia, valkosipulia sekä tilliä ja persiljaa. Sinappisen maun tuo mausteliemi.

Kurkkusalaatin ohje on mukaelma klassikkokeittokirjan "Kotiruoka" kurkku-sipulisalaatin ohjeesta. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen hieman sinappijauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Litran purkki
Valmistusaika
1 h + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkusalaatti

Ainekset

1-2
Avomaankurkkua
1-2
Sipulia
3
Valkosipulinkynttä
Tilliä
Persiljaa
Mausteliemi
3
dl
Sokeria
1
rkl
Suolaa
1/2
dl
Sinappijauhetta
0,5
tl
Valkopippuria
6
Maustepippuria
1
dl
Vettä
2,5
dl
Väkiviinaetikkaa

Työvaiheet

1. Kuumenna purkkia 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Pese kurkut kuumassa vedessä harjalla tai pesuhanskalla.

3. Raasta kurkut ja sipulit kulhoon. Kurkkua tulisi olla noin 2/3 raasteesta.

4. Hienonna tai purista valkosipuli, hienonna persilja ja tilli, ja lisää ne kulhoon. Sekoita hyvin.

5. Laita liemiainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuuttia.

6. Lusikoi kurkku- ja sipuliraaste purkkiin. Kaada päälle liemi ja huolehdi, että raaste peittyy.

7. Sulje tölkki välittömästi, anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Kurkkusalaatti on syötävää noin kuukauden päästä purkituksesta.

Kommentit (0)