ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Tiina Valkonen KUVA Pia Inberg

Mustikkahillo maustetaan mielenkiintoiseksi tipalla etikkaa ja aidolla vaniljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ½ litran purkillinen
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen mustikkahillo

Ainekset

1
l
mustikoita
½
dl
hunaja-omenaviinietikkaa
1 ½
dl
hillosokeria
1
tl
vaniljatankoa myllystä, Dr. Oetker

Työvaiheet

  1. Perkaa mustikat. Kuumenna viinietikka kattilassa. Lisää joukkoon marjat ja hillosokeri.
  2. Hauduta hilloa välillä sekoittaen 15–20 minuuttia. Kuori haudutuksen aikana mahdollisesti pinnalle syntyvä vaahto.
  3. Jauha lopuksi joukkoon vaniljaa.
  4. Purkita kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 393 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra hilloa
Valmistusaika
20 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkahillo uunissa

Ainekset

500
g
puolukoita
500
g
kotimaisia omenoita
40
g
inkivääriä
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Puhdista puolukat ja levitä uunivuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, levitä vuokaan. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita puolukoiden ja omenoiden joukkoon inkivääriraaste, sokeri ja kanelitanko. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä hilloa uunissa noin 60 minuuttia. Jos hillo kuivahtaa liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä.
  4. Lado hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, säilytä viileässä.

Kommentit (1)

Vierailija

Liedellä keittäen hillosokerin avulla hillo on valmis vartissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen sitruunasiirappi sopii niin kylmien kuin kuumienkin juomien maustamiseen. Poimi makeat sitruunat halutessasi juoman joukkoon antamaan lisämakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min + tekeytyminen 3 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealainen sitruunasiirappi

Ainekset

600
g
luomusitruunoita
7
dl
sokeria

Työvaiheet

1. Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuivaa.

2. Leikkaa sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Sekoita joukkoon sokeri. Laita viipaleet lasipurkkeihin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 3 vrk. Kääntele purkkeja välillä, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. 

Vinkki Kun haluat kuumaa sitruunajuomaa, mittaa 2 rkl siirappia kuppiin ja kaada kiehuva vesi päälle. Sitruunasiirappi sopii myös kylmiin juomiin sekä korealaisiin kastikkeisiin. Säilytä purkki jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Earl Grey -teellä ja sitruunalla maustettu kesäkurpitsahillo on täydellistä seuraa skonsseille tai letuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-teehillo

Ainekset

5
dl
vettä
2
ps
Earl Grey -teetä
1
kg
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
1
pkt (250 g)
minihillosokeria

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja hauduta teepusseja vedessä 10 minuuttia.

  2. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi tai, jos haluat hillosta tasaisempaa, raasta se isolla terällä. Poista teepussit vedestä ja lisää kesäkurpitsat teehen. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa pehmenee ja soseutuu.

  3. Sekoita sokeri kesäkurpitsan joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa ja purista mehu hillon joukkoon.

  4. Laita hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki Soseuta hillo sileäksi sauvasekoittimella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Vahvojen makujen ystävä rakastaa tätä hunajaista, inkiväärillä maustettua mustaherukkamarmeladia yli kaiken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ¾ l
Valmistusaika
20 min + mehustuminen 5–12 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-inkiväärimarmeladi

Ainekset

1
kg (n. 1,2 l)
mustaherukoita
50–100
g (n. 5–12 cm)
tuoretta inkivääriä
4
dl
hunajaa
1
vaniljatanko
2
rkl
sokeria
4
tl
hilloamisainetta (Törsleffs Melatin)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja riivi marjat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita marjat ja inkivääri isoon kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Anna mehustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko. Siivilöi marjoista irronnut mehu kattilaan, säästä marjat. Keitä mehua kasaan koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.

  3. Lisää marjat mehuun ja keitä vielä 5 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

  4. Sekoita sokeri ja hilloamisaine keskenään ja lisää marjaseokseen. Sekoita ja keitä 2 minuuttia.

  5. Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.

Vinkki Voit soseuttaa mehustuneet marjat ja keittää soseesta hillon, jolloin siitä tulee paksumpi.

Kommentit (0)