Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.

Venäläisiin suolakurkkuihin tulee sekä piparjuurta että valkosipulia. Maku on yksiselitteisesti paras.

Ohje on peräisin vanhempieni tuttavapariskunnalta 90-luvun alusta. Meillä kotona kurkkuja on tehty tämän ohjeen mukaan siis vuosikymmeniä, ja repaleista ohjetta vaalittu kuin kallisarvoista aarretta.

Jos valkosipulin määrä hurjistuttaa, sitä voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Mustaherukanlehdet ovat ehdoton aines!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Kaksi 2 litran purkkia
Valmistusaika
1 h + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Venäläiset suolakurkut

Ainekset

8-10
Tasa- ja keskikokoista avomaankurkkua
10
Mustaherukanlehteä
6
Punapippuria
Nippu
Varsitilliä
Piparjuurta
8
Valkosipulinkynttä
Liemi
1,5
dl
Karkeaa merisuolaa
3
l
Vettä

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi ja suola. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Kuumenna purkkeja 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Pese kurkut harjalla tai pesuhanskalla kuumassa vedessä.

4. Asettele kurkut purkkiin pystyasentoon. Lisää pohjalle, väliin ja päälle mustaherukanlehdet, tilliä, valkosipulia, piparjuurta ja punapippuria.

5. Kaada suolavesi tölkkeihin. Huolehdi, että kurkut peittyvät kokonaan (käytä tarvittaessa painoa).

6. Säilytä purkkeja huoneenlämmössä valolta suojattuna viikko.

7. Siirrä kurkut kylmään. Ne ovat syötäviä noin kuukauden kuluttua purkituksesta.

Kommentit (11)

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Nuo mustaherukan lehdet ovat mainitsemasi hapate

Vierailija

Luepa eka kommentoija ohje uudelleen! Tässä ei ole kyse marinaadista.

Vierailija

onko punapippuri sama kuin chili (ei kai roseepippuri kuitenkaan)?

Maicculi

Tein tällä ohjeella kurkkuja . Purkitin ,laitoin kannet kiinni, nytkö annan niiden olla lämpimässä viikon ?

Vierailija

Olen huolissani botuliinista. Tällä ohjeella tehdyt säilykeet eivät umpioituneet eli mahdollisuus hermomyrkyn kehittymiselle on? Vai onko liuos riittävän suolainen estämään bakteerin kasvun, kun nämä ovat huoneenlämmössä näin kauan. Taidan heittää omani menemään...harmi, kun ei tullut mieleen ennen valmistusta.

Vierailija

Botuliinia muodostuu vain umpioitaessa, tässä ohjeessa ei sellaista vaaraa ole.

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Minä laitoin roseepippuria ja luulen että samaa pippuria on tarkoitettu punapippurilla. Kun kysyin kaupoista punapippuria,kaikki tarjosivat roseepippuria ja sanoivat etteivät ole muuta punaista pippuria kuullutkaan...

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Maicculi jätä ihmeessä purkit löysästi auki muuten rupeavat "poksahtelemaan" huoneenlämmössä. Tai jos teet umpiotölkkeihin missä kumitiiviste niin ilman sitä tiivistettä...

Mummukka3

Ohje on venäläisen hapankurkun ja suolakurkun välimuoto. Huoneenlämmössä ja kansi raollaan käynnistyy maitohappokäyminen, mikä säilöö kurkut. Tällä menetelmällä on aiemmin säilötty paljon muutakin, kuin kurkkuja. Nytkin moni tekee esim. hapankaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra hilloa
Valmistusaika
20 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkahillo uunissa

Ainekset

500
g
puolukoita
500
g
kotimaisia omenoita
40
g
inkivääriä
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Puhdista puolukat ja levitä uunivuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, levitä vuokaan. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita puolukoiden ja omenoiden joukkoon inkivääriraaste, sokeri ja kanelitanko. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  3. Kypsennä hilloa uunissa noin 60 minuuttia. Jos hillo kuivahtaa liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä.
  4. Lado hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen sitruunasiirappi sopii niin kylmien kuin kuumienkin juomien maustamiseen. Poimi makeat sitruunat halutessasi juoman joukkoon antamaan lisämakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min + tekeytyminen 3 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealainen sitruunasiirappi

Ainekset

600
g
luomusitruunoita
7
dl
sokeria

Työvaiheet

1. Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuivaa.

2. Leikkaa sitruunat hyvin ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Sekoita joukkoon sokeri. Laita viipaleet lasipurkkeihin ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 3 vrk. Kääntele purkkeja välillä, jotta sokeri sekoittuu tasaisesti. 

Vinkki Kun haluat kuumaa sitruunajuomaa, mittaa 2 rkl siirappia kuppiin ja kaada kiehuva vesi päälle. Sitruunasiirappi sopii myös kylmiin juomiin sekä korealaisiin kastikkeisiin. Säilytä purkki jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Earl Grey -teellä ja sitruunalla maustettu kesäkurpitsahillo on täydellistä seuraa skonsseille tai letuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-teehillo

Ainekset

5
dl
vettä
2
ps
Earl Grey -teetä
1
kg
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
1
pkt (250 g)
minihillosokeria

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja hauduta teepusseja vedessä 10 minuuttia.

  2. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi tai, jos haluat hillosta tasaisempaa, raasta se isolla terällä. Poista teepussit vedestä ja lisää kesäkurpitsat teehen. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa pehmenee ja soseutuu.

  3. Sekoita sokeri kesäkurpitsan joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa ja purista mehu hillon joukkoon.

  4. Laita hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki Soseuta hillo sileäksi sauvasekoittimella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Vahvojen makujen ystävä rakastaa tätä hunajaista, inkiväärillä maustettua mustaherukkamarmeladia yli kaiken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ¾ l
Valmistusaika
20 min + mehustuminen 5–12 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-inkiväärimarmeladi

Ainekset

1
kg (n. 1,2 l)
mustaherukoita
50–100
g (n. 5–12 cm)
tuoretta inkivääriä
4
dl
hunajaa
1
vaniljatanko
2
rkl
sokeria
4
tl
hilloamisainetta (Törsleffs Melatin)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja riivi marjat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita marjat ja inkivääri isoon kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Anna mehustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko. Siivilöi marjoista irronnut mehu kattilaan, säästä marjat. Keitä mehua kasaan koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.

  3. Lisää marjat mehuun ja keitä vielä 5 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

  4. Sekoita sokeri ja hilloamisaine keskenään ja lisää marjaseokseen. Sekoita ja keitä 2 minuuttia.

  5. Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.

Vinkki Voit soseuttaa mehustuneet marjat ja keittää soseesta hillon, jolloin siitä tulee paksumpi.

Kommentit (0)