Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.

Venäläisiin suolakurkkuihin tulee sekä piparjuurta että valkosipulia. Maku on yksiselitteisesti paras.

Ohje on peräisin vanhempieni tuttavapariskunnalta 90-luvun alusta. Meillä kotona kurkkuja on tehty tämän ohjeen mukaan siis vuosikymmeniä, ja repaleista ohjetta vaalittu kuin kallisarvoista aarretta.

Jos valkosipulin määrä hurjistuttaa, sitä voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Mustaherukanlehdet ovat ehdoton aines!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Kaksi 2 litran purkkia
Valmistusaika
1 h + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Venäläiset suolakurkut

Ainekset

8-10
Tasa- ja keskikokoista avomaankurkkua
10
Mustaherukanlehteä
6
Punapippuria
Nippu
Varsitilliä
Piparjuurta
8
Valkosipulinkynttä
Liemi
1,5
dl
Karkeaa merisuolaa
3
l
Vettä

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi ja suola. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Kuumenna purkkeja 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Pese kurkut harjalla tai pesuhanskalla kuumassa vedessä.

4. Asettele kurkut purkkiin pystyasentoon. Lisää pohjalle, väliin ja päälle mustaherukanlehdet, tilliä, valkosipulia, piparjuurta ja punapippuria.

5. Kaada suolavesi tölkkeihin. Huolehdi, että kurkut peittyvät kokonaan (käytä tarvittaessa painoa).

6. Säilytä purkkeja huoneenlämmössä valolta suojattuna viikko.

7. Siirrä kurkut kylmään. Ne ovat syötäviä noin kuukauden kuluttua purkituksesta.

Kommentit (14)

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.

Vierailija

Nuo mustaherukan lehdet ovat mainitsemasi hapate

Vierailija

Luepa eka kommentoija ohje uudelleen! Tässä ei ole kyse marinaadista.

Vierailija

onko punapippuri sama kuin chili (ei kai roseepippuri kuitenkaan)?

Maicculi

Tein tällä ohjeella kurkkuja . Purkitin ,laitoin kannet kiinni, nytkö annan niiden olla lämpimässä viikon ?

Vierailija

Olen huolissani botuliinista. Tällä ohjeella tehdyt säilykeet eivät umpioituneet eli mahdollisuus hermomyrkyn kehittymiselle on? Vai onko liuos riittävän suolainen estämään bakteerin kasvun, kun nämä ovat huoneenlämmössä näin kauan. Taidan heittää omani menemään...harmi, kun ei tullut mieleen ennen valmistusta.

Vierailija

Botuliinia muodostuu vain umpioitaessa, tässä ohjeessa ei sellaista vaaraa ole.

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Minä laitoin roseepippuria ja luulen että samaa pippuria on tarkoitettu punapippurilla. Kun kysyin kaupoista punapippuria,kaikki tarjosivat roseepippuria ja sanoivat etteivät ole muuta punaista pippuria kuullutkaan...

Käyttäjä25553
Seuraa 
Liittynyt26.8.2020

Maicculi jätä ihmeessä purkit löysästi auki muuten rupeavat "poksahtelemaan" huoneenlämmössä. Tai jos teet umpiotölkkeihin missä kumitiiviste niin ilman sitä tiivistettä...

Mummukka3

Ohje on venäläisen hapankurkun ja suolakurkun välimuoto. Huoneenlämmössä ja kansi raollaan käynnistyy maitohappokäyminen, mikä säilöö kurkut. Tällä menetelmällä on aiemmin säilötty paljon muutakin, kuin kurkkuja. Nytkin moni tekee esim. hapankaalia.

Vierailija

Siis jätänkö viikoksi tuon kannen nyt raolleen ja sitten kiini ja kylmään??

Vierailija

Me ollaan pidetty 3 päivää huoneenlämmössä kansi kiinni välillä löysäten ja sitten kylmään. Niin hyviä...

huhkaja

suolaa 150 g tuohon määrään kurkkuja, vettä 3  lt  punapippuria saa kyllä maustekaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Jos penkissä on ylitarjontaa kesäkurpitsasta, tämä säilykeohje vastaa huutoon! Tähtianis antaa kesäkurpitsoihin lakritsista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Aasialaiset kesäkurpitsat

Ainekset

2–3
(600 g)
kesäkurpitsaa
7
cm:n pala
inkivääriä
1
ruukku korianteria
MAUSTELIEMI
5
dl
vettä
4
dl
sokeria
3
dl
riisiviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. (Voit vaihtoehtoisesti leikata kesäkurpitsat puoliksi ja edelleen pitkiksi veneiksi.)

  2. Kuori ja suikaloi inkivääri. Huuhtele korianteri ja kuivaa se talouspaperin välissä. Leikkaa korianterinippu muutamaan palaan.

  3. Lado kesäkurpitsaviipaleet purkkiin kerroksittain inkiväärin ja korianterin kanssa. (Jos teit kesäkurpitsasta pitkiä lohkoja, lado ne puolestaan pystysuunnassa korkeaan lasitölkkiin ja lisää inkivääri ja korianteri väleihin.)

  4. Kuumenna kattilassa mausteliemen ainekset niin, että sokeri liukenee täysin nesteeseen.

  5. Kaada kuuma liemi purkkiin ja peitä tiiviisti kannella. Anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk.

Vinkki Kesäkurpitsat sopivat lisukkeeksi. Ne voi myös paloitella salaatin tai kylmien nuudeleiden joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula
Ihanan kirpeää! Vähemmällä sokerilla valmistettu karviais-punaherukkahilloke sopii käytettäväksi puolukkahillon tapaan. Se on herkullista myös aamupuuron kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ½ l valmista hilloketta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviais-punaherukkahilloke

Ainekset

250
g
punaisia karviaisia
250
g
punaherukoita
1
dl
vettä
½
pkt (à 250 g)
minihillosokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista tuoreet marjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesi. Jos käytät pakastemarjoja, ne saavat olla kohmeisia.

  2. Lisää hillosokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen 10–15 minuuttia, kunnes marjojen kuori on rikkoutunut. Sekoita hilloketta välillä.

  3. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Kaada hilloke puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit huolellisesti ja jäähdytä ne huoneenlämpöisiksi. Säilytä valmis hilloke jääkaapissa.

Vinkki Mausta hilloke halutessasi kardemummalla (½ tl).

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Itse tehty chili-valkosipulitahna on tavattoman koukuttavaa! Varaudu tekemään pian uusi satsi. Tämä herkku sopii nimittäin melkein ruokaan kuin ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 4 dl valmista tahnaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-valkosipulitahna

Ainekset

3
dl
keskivahvoja chilejä
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sichuaninpippuria)
4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä suojakäsineitä, kun käsittelet chilejä. Pese chilit huolellisesti haalealla vedellä. Poista kannat ja viipaloi chilit. (Voit poistaa siemenet halutessasi.) Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

  2. Laita chilit, valkosipulit, etikka, sokeri ja suola monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hienoksi.

  3. Laita chiliseos pinnoitetulle pannulle. Jos käytät sichuaninpippureita, lisää ne. Kaada pannulle puolet öljystä. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 9–10 minuuttia, kunnes seos on muuttunut paksuksi chilitahnaksi. Seoksen lämpötilan tulisi olla 85 astetta.

  4. Jaa tahna puhdistettuihin kuumennettuihin purkkeihin. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kaada purkkeihin chilitahnan päälle. Sulje tiiviisti kannella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Chili-valkosipulitahna säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Vinkki Jos et halua tahnasta voimakkaan makuista, valitse mietoja chilejä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.