ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Klassinen munasalaatti saa rapeaa tulisuutta retiisin versoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Isoäidin munasalaatti

Ainekset

4
kananmunaa
1
lehtisalaattikerä
1
dl
retiisin versoja tai sinimailasen ituja
Kermakastike
1
dl
kuohukermaa
1
tl
väkiviinaetikkaa
½
rkl
sinappia
1
tl
sokeria
1/2
tl
rouhittua valkopippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat koviksi 9 minuuttia. Kuori ja halkaise munat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Leikkaa valkuaiset kuutioiksi ja hienonna keltuaiset kulhossa haarukalla.
  2. Lisää kermaan etikka ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset, sinappi, sokeri ja pippuri.
  3. Revi pestyt salaatinlehdet.
  4. Lisää joukkoon kastiketta, valkuaiset ja retiisin versoja tai tuoreita ituja. 

Kommentit (3)

sinikan keittiö
Seuraa 
Liittynyt17.1.2015

Retiisin versojen kaltaista tulisuutta saa salaattiin myös lisäämällä kermavaahtokastikeeseen hieman raastettua piparjuusta. Tai lisäämällä salaattiin ohuita retiisisiivuja

Soppa-Miina
Seuraa 
Liittynyt9.1.2015

Ihanaa! Tää on niiiin mun lapsuutta. Taivaallinen salaatti, jota Tyyne-mummu aina kesäisin laittoi.

Maarit Maki
Seuraa 
Liittynyt9.8.2014

ei sinappia eikä pippuria vaan sokeria ja suolaa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollantilainen fish and chips

Ainekset

600
g
haukifileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kivennäisvettä
½
dl
maitoa
2
rkl
tilliä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
ruokaöljyä
4
hot dog -sämpylää
1
punasipuli
4
rkl
makeaa sinappia
(ranskanperunoita)

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.

  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.

  4. Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.

  5. Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.

Tillitartarkastike

Ainekset

½
ruukkua
tilliä
2
kevätsipulinvartta
1
suolakurkku
1
tlk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Ota haltuun omatekoisen granolan ohje! Voit valmistaa rapeasta paahdetusta myslistä joko omena- tai suklaaversiota. Kauniiseen purkkiin pakatusta granolasta saa myös ihanan ruokalahjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l granolaa
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granola

Ainekset

1
l
kaurahiutaleita
1–1½
dl
vaahterasiirappia
1
dl
rypsiöljyä
Suklaagranolaan
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata
Omenagranolaan
1
rkl
kanelia
1
rkl
kardemummaa
2
tl
inkivääriä
dl
kuivattua omenaa kuutioina

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi ja öljy keskenään. Jos teet suklaagranolaa, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Omenagranolaan lisää mausteet.

  2. Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia. Kääntele granolaa puolessa välissä.

  3. Suklaagranolaa varten rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaa heti kuuman granolan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kuivatut omenakuutiot vasta jäähtyneen granolan joukkoon.

  4. Säilytä tiiviissä astiassa ja nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Kommentit (0)