Kurpitsapedillä lepäävä salaatti maustetaan chilillä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo
Kurpitsasalaatti
Ainesosat
1
butternut-kurpitsa (myskikurpitsa)
2
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
2
dl
kvinoaa
2
dl
säilykekikherneitä
4
dl
lehtikaalin tai rucolan lehtiä
1
tl
suolaa
1
punainen chili
1
vihreä chili
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoista balsamicoa
Vaiheet
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa kurpitsasta kanta pois ja halkaise ensin puoliksi. Poista siemenet. Puolita puolikkaat vielä kerran. Laita kurpitsat uunivuokaan tai pellille. Hiero pintaan öljyä ja ripottele päälle juustokuminaa. Paahda 30 minuuttia uunissa niin, että kurpitsat pehmenevät.
2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneistä neste. Revi lehtikaalit pienemmäksi. Siivuta chilit ohuiksi renkaiksi.
3. Nosta kurpitsat uunista ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kulhossa kvinoa, kikherneet, suola, lehtikaali, chili, oliiviöljy ja balsamico. Nostele seos kurpitsojen kuoppiin.