Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Panosta salaatissa kvinoan käsittelyyn, sillä loppu syntyy kuin itsekseen! Salaatti pursuaa ihania tuoreita marjoja, joten se sopii täydellisesti elokuiseen ruokavalioon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-marjasalaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
kasviliemikuutio
1
punasipuli
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
rs (300g)
(pensas)mustikoita
1
rs (250g)
mansikoita
1
rs (125g)
boysenmarjoja
1
rs (125g)
herukoita
1
ps (100g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
tl
roseepippuria
VAAHTERASIIRAPPIKASTIKE
2
limetin mehu
1/2
dl
vaahterasiirappia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
1
rs (10–20 kpl)
sarviorvokin kukkia (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Laita kvinoa kulhoon. Huuhtele se valuttamalla kylmää vettä päälle. Vaihda vesi pari kertaa, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa kvinoa tiheään siivilään ja anna valua 20 minuuttia. Sekoita siemeniä hieman valutuksen aikana.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja pidä liemi kuumana.
  3. Paahda kvinoaa kattilassa ilman rasvaa 1–2 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kun kvinoa alkaa tuoksua pähkinäiseltä, lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan 15 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä kvinoa isoon kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoittele välillä haarukalla.
  5. Tee vaahterasiirappikastike. Purista limeteistä mehu ja sekoita loput kastikkeen aineet joukkoon.
  6. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele tomaatit. Poista marjoista kannat. Leikkaa isoimmat marjat ja tomaatit muutamaan osaan. Sekoita sipulit, tomaatit, marjat ja pinaatit kvinoaan. Hienonna basilika ja lisää se ja roseepippuri joukkoon.
  7. Valuta vaahterasiirappikastike salaattiin ja koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tölkkipavuista syntyvässä arkikeitossa maistuu taikatahna miso, joka tekee kaikesta parempaa. Lisänä on rosmariiniöljy, johon kelpaavat tuoreyrtin nuupahtaneemmatkin lehdykät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkopapukeitto ja rosmariiniöljyä

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
tlk
kypsiä valkopapuja (isoja)
1
l
kasvislientä
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
voita
1
rkl
omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
(suolaa)
Rosmariiniöljy
½
ruukkua rosmariinin lehtiä
3
dl
miedon makuista rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

  3. Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa rosmariiniöljyn ja auringonkukansiementen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuohonko lisää vielä paketin pekonia niin nam.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Paahdetut paprikat maistuvat leivän päällä ja melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena. Ne eivät tarvitse seurakseen muuta kuin laadukkaan oliiviöljyn, suolaa ja runsaasti valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Shleta eli paahdetut paprikat

Ainekset

4
keskikokoista vihreää paprikaa
2
keskikokoista punaista paprikaa
2–4
valkosipulin kynttä
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250–275 asteeseen.

  2. Laita paprikat folion päälle uunipellille. Paahda uunissa, kunnes paprikat ovat kauttaaltaan mustuneet, 15–20 minuuttia. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä.

  3. Poista paprikoista kuoret ja siemenet. Viipaloi paprikat ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Laita paprikat ja valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää öljy ja suola. Tarjoa paprikat maalaisleivän päällä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pata stifadon tapaan

Ainekset

350
g
vegekanaa tai seitania
4
sipulia
3
isoa valkosipulinkynttä
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
dl
punaviiniä
1
kasvisliemikuutio
1
kanelitanko
3
kokonaista neilikkaa
3
laakerinlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.

  4. Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2732 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

20 minuuttia uunissa tekee palsternakkaveneille taikoja ja saa ne paahtumaan toffeisen sitkaiksi. Tarjoa palsternakat pekonivinegretin, sinihomejuuston ja rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin palsternakkasalaatti ja pekonivinegretti

Ainekset

5–6
(900 g)
palsternakkaa
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lämmin pekonivinegretti
1
pkt (150 g)
pekonia
4
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
rucolaa
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Pese palsternakat juuresharjalla. Leikkaa pois kanta ja viipaloi palsternakat pitkiksi venemäisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, valuta pinnalle öljy ja lisää mausteet.

  3. Paahda palsternakkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  4. Suikaloi pekoni ja laita se kylmään pannuun. Paista pekoni rapeaksi, noin 8–10 minuuttia. Lisää etikka pannuun. Anna kiehahtaa ja lisää öljy. Mausta vinegretti pippurilla ja pidä lämpimänä.

  5. Laita palsternakat vadille. Valuta päälle lämmintä vingrettiä. Revi joukkoon rucolaa ja murenna lopuksi sinihomejuusto palsternakkojen päälle. Tarjoa heti.

Vinkki Halutessasi paahda palsternakan kanssa samassa ajassa kypsyviä juureksia, kuten porkkanaa.

Kommentit (0)