Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Salaatit
Gluteeniton
Vegaaninen
10:00 | 1.8.2019

Kvinoa-marjasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Panosta salaatissa kvinoan käsittelyyn, sillä loppu syntyy kuin itsekseen! Salaatti pursuaa ihania tuoreita marjoja, joten se sopii täydellisesti elokuiseen ruokavalioon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
60 minuuttia
Helppo

Kvinoa-marjasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
kasviliemikuutio
1
punasipuli
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
rs (300g)
(pensas)mustikoita
1
rs (250g)
mansikoita
1
rs (125g)
boysenmarjoja
1
rs (125g)
herukoita
1
ps (100g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
tl
roseepippuria
VAAHTERASIIRAPPIKASTIKE
2
limetin mehu
1/2
dl
vaahterasiirappia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
1
rs (10–20 kpl)
sarviorvokin kukkia (esim. Mimis)

Vaiheet

  1. Laita kvinoa kulhoon. Huuhtele se valuttamalla kylmää vettä päälle. Vaihda vesi pari kertaa, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa kvinoa tiheään siivilään ja anna valua 20 minuuttia. Sekoita siemeniä hieman valutuksen aikana.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja pidä liemi kuumana.
  3. Paahda kvinoaa kattilassa ilman rasvaa 1–2 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kun kvinoa alkaa tuoksua pähkinäiseltä, lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan 15 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä kvinoa isoon kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoittele välillä haarukalla.
  5. Tee vaahterasiirappikastike. Purista limeteistä mehu ja sekoita loput kastikkeen aineet joukkoon.
  6. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele tomaatit. Poista marjoista kannat. Leikkaa isoimmat marjat ja tomaatit muutamaan osaan. Sekoita sipulit, tomaatit, marjat ja pinaatit kvinoaan. Hienonna basilika ja lisää se ja roseepippuri joukkoon.
  7. Valuta vaahterasiirappikastike salaattiin ja koristele syötävillä kukilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegaanisia herkkuja
gluteeniton deli
kevyet & salaatit
kvinoasalaatti
kivnoa

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini