Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Panosta salaatissa kvinoan käsittelyyn, sillä loppu syntyy kuin itsekseen! Salaatti pursuaa ihania tuoreita marjoja, joten se sopii täydellisesti elokuiseen ruokavalioon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-marjasalaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1/2
kasviliemikuutio
1
punasipuli
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
rs (300g)
(pensas)mustikoita
1
rs (250g)
mansikoita
1
rs (125g)
boysenmarjoja
1
rs (125g)
herukoita
1
ps (100g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
tl
roseepippuria
VAAHTERASIIRAPPIKASTIKE
2
limetin mehu
1/2
dl
vaahterasiirappia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
1
rs (10–20 kpl)
sarviorvokin kukkia (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Laita kvinoa kulhoon. Huuhtele se valuttamalla kylmää vettä päälle. Vaihda vesi pari kertaa, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa kvinoa tiheään siivilään ja anna valua 20 minuuttia. Sekoita siemeniä hieman valutuksen aikana.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja pidä liemi kuumana.
  3. Paahda kvinoaa kattilassa ilman rasvaa 1–2 minuuttia, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kun kvinoa alkaa tuoksua pähkinäiseltä, lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan 15 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä kvinoa isoon kulhoon ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoittele välillä haarukalla.
  5. Tee vaahterasiirappikastike. Purista limeteistä mehu ja sekoita loput kastikkeen aineet joukkoon.
  6. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele tomaatit. Poista marjoista kannat. Leikkaa isoimmat marjat ja tomaatit muutamaan osaan. Sekoita sipulit, tomaatit, marjat ja pinaatit kvinoaan. Hienonna basilika ja lisää se ja roseepippuri joukkoon.
  7. Valuta vaahterasiirappikastike salaattiin ja koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Henrik Packalén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahden kaalin herkku! Ravintola Ultimassa ruusukaalit tarjotaan kullanruskeiksi uppopaistettuna ja peiteltynä rapeaksi paahdettuun lehtikaaliin. 

Vinkki! Kuivaa kosteus ruusukaalien pinnalta hyvin ennen uppopaistamista, jotta öljy ei räisky. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ultiman ruusukaalit

Ainekset

Rapeat lehtikaalit
200
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
Uppopaistetut ruusukaalit
400
g
ruusukaaleja
1–1½
l
rypsiöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja revi lehdet isoiksi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa lehdet hyvin, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 8 minuuttia, laske uunin lämpö 100 asteeseen ja paahda rapeiksi, 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa ruusukaalit.

  2. Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Nypi uloin lehti pois. Halkaise ruusukaalit ja laita ne talouspaperille kuivumaan leikkauspinta alaspäin.

  3. Kuumenna öljy valurautapadassa (vet. 3–5 l) tai paksupohjaisessa kattilassa 160-asteiseksi. Jos et käytä lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila leipäpalalla: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu öljyn pinnalla poreillen. Pidä padan tai kattilan kansi saatavilla siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan.

  4. Laita 6–8 ruusukaalia kerrallaan reikäkauhalla öljyyn, varo roiskeita. Paista kaaleja 4–6 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperille lautaselle valumaan. Valuta etikkaa päälle ja mausta suolalla. Paista loput kaalit.

  5. Lämmitä tarjoilukulhot uunissa. Laita ruusukaalit lämpimiin kulhoihin ja peitä rapeilla lehtikaaleilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesami-härkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)