Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Pia Ingberg

Tuhti Cobb-salaatti vie isommankin nälän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen Cobb-salaatti

Ainekset

2
kpl
pientä sydänsalaattia tai
1/2
kpl
jäävuorisalaatti
2
tomaattia
2
kpl
kypsää avokadoa
170
g
fileepekonia
350
g
kypsää, nahatonta broilerinlihaa (mieluiten koipi-reittä)
100
g
sinihomejuustoa
2
kpl
keitettyä kananmunaa
Kastike
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
rkl
Dijon-sinappia
2
rkl
juoksevaa hunajaa
suolaa
vastajauhettua pippuria
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan, kuumassa pannussa. Valuta paistettu pekoni talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  2. Kuutioi kypsä broilerinliha.
  3. Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi tai viipaloi malto. Murenna homejuusto. Halkaise tomaatit, poista niistä siemenet ja kuutioi pieneksi.
  4. Erota keitetyistä kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Silppua valkuaiset ja keltuaiset hienoksi.
  5. Huuhtele salaatti ja revi se karkeaksi.
  6. Yhdistä kastikeainekset öljyä lukuunottamatta kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana ja koko ajan vatkaten, niin että kastikkeesta tulee tasaista.
  7. Sekoita salaattiin osan kastikkeesta ja nosta salaatti vadille. Asettele muut ainekset riveittäin salaattipedin päälle. Valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 720 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Skonssit hillon, kasvikermavaahdon ja marjojen kera.
Skonssit hillon, kasvikermavaahdon ja marjojen kera.

Englantilaiset teeleivät eli skonssit valmistuvat huippunopeasti ja vaivattomasti gluteenittomilla jauhoilla. Skonsseja voi syödä sekä makeiden että suolaisten lisukkeiden kanssa. Alkuperäinen resepti löytyy bilberryhill.fi - sivustolta, Reseptit&Inspiraatiot -kohdasta.

Skonssien resepti on helppo muokata myös vegaaniseksi valitsemallla voin tilalle leivontaan tarkoitettua kasvimargariinia ja maidon sijaan kauramaitoa, tai muuta kasvijuomaa.

Ennen kuin aloitat teeleipien leipomisen, laita margariini tai voi pehmenemään jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
15 min. + 11 min. paisto
Vaikeustaso
Helppo

Nopeat gluteenittomat skonssit

Ainekset

3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5
tl
leivinjauhettta
2
rkl
intiaanisokeria / ruskeaa sokeria
0,5
tl
suolaa
60
g
voita tai margariinia
1,5
dl
maitoa tai kauramaitoa
Lisäksi gluteenittomia jauhoja kaulimiseen.

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne taikinaksi huoneenlämpöisen marganiinin/voin kanssa. Voit käyttää sekoittamisessa apunasi myös sähkövatkainta.

3. Lisää kauramaito ja sekoita taikinaksi.

4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin jauhoitetulle leivinalustalle ja kauli pinta, jolloin taikina on noin noin 1- 1,5 cm paksu. Ota taikinasta ympyröitä pyöreällä muotilla. Kun muotin halkaisija on 6 cm, saat silloin noin 14 kpl skonsseja.

5. Laita taikinaiset skonssit leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10 - 11 minuuttia, riippuen uunisi tehosta.

Halkaise skonssit ja tarjoa tuoreeltaan erilaisten herkullisten lisukkeiden kera.

Hyviä makeita vahtoehtoja ovat erilaiset hillot ja marmeladit kermavaahdon ja marjojen kera. Jos kaipaat suolaisia lisukkeita, sopivat erilaiset juustot aivan ihanasti skonsseille. Brie ja sinihomejuusto viikunahillon kera ovat suosikkejani!

Kommentit (1)

Vierailija

Muuten ok makuinen leivos, mutta tuorejuustoa mielestäni tulee liian paksusti ohjeen mukaan. Riittäisi varmaan sekin 200g tai max 300g.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2413 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sekoita ja kohota! Tätä gluteenitonta taikinaa ei vaivata lainkaan. Ihanat mantelisämpylät kannattaa nauttia uunilämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelisämpylät

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
3
dl
vettä
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
1
dl
gluteenittomia kauraleseitä
1
dl
mantelijauhetta
dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi
1
rkl
öljyä vuokaan
n. 1
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
hunajaa + 1 rkl vettä voiteluun
12
mantelia

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Sekoita leseet ja mantelijauhe sekä gluteeniton jauhoseos taikinaan. Taikina saa olla melko löysää.

  2. Voitele vuoka (noin 27 cm x 20 cm) öljyllä. Jaa taikina jauhotetuin käsin 15 palleroksi ja laita pallerot suoraan kulhosta vuokaan. Jätä taikinapalojen väleihin hieman kohoamisvaraa. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita hunaja ja vesi ja voitele sämpylät seoksella. Paina manteli jokaiseen sämpylään. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Gluteenittomat sämpylät ovat parhaimmillaan paistopäivänä ja mielellään uunilämpiminä.

Kommentit (0)