Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Salaatti ja suolainen piirakka kuuluvat olennaisesti buffetpöytään. Näppärä kokki yhdistää molemmat nerokkaaksi salaattipiirakaksi. Lohelta, parsalta ja appelsiinilta maistuva piirakka ihastuttaa syöjät takuuvarmasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
40 min + jogurtin valutus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salaattipiirakka

Ainekset

Jogurttitäyte
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
250
g
(kirjo)lohifileetä
2
rkl
appelsiinin mehua
1
rkl
karkeaa merisuolaa
Pohjataikina
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
hiivaleipäjauhoja
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
appelsiinin kuoriraastetta
1
tl
aniksensiemeniä
1
rkl
appelsiinin mehua
1/2
tl
suolaa
Päälle
1/2
l
vihersalaattia, vuonankaalia tai salaattisekoitusta
1/2
appelsiini
400
g
vihreää parsaa
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
appelsiinin mehua
1/2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
appelsiinin kuoriraastetta
1/2
tl
aniksensiemeniä
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
Viimeistelyyn
mustapippuria
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valuta jogurttia harsokankaaseen käärittynä tai suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä vähintään 2 tuntia. Lisää valutettuun jogurttiin oliiviöljy ja suola.
  2. Nypi lohesta ruodot. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista puolikkaan hedelmän mehu. Lisää 2 rkl mehua ja merisuola lohiviipaleille. Säästä loput mehusta taikinaan ja kastikkeeseen. Anna lohen maustua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa 2-3 tuntia.
  3. Tee piirakkapohja. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Murskaa aniksensiemenet. Lisää ne kuoriraasteen, mehun ja suolan kanssa taikinaan. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm tai neliskulmainen vuoka noin 20 x 29 cm). Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Revi salaatti. Leikkaa puolikas appelsiini kalvottomiksi paloiksi.
  5. Huuhtele parsat, poista kuivat kannat. Keitä paistinpannussa pari desiä vettä. Lisää parsat kypsymään noin 3 minuutiksi, niiden pitää pysyä napakoina. Jäähdytä parsat nopeasti jääkylmässä vedessä. Leikkaa parsat muutamaan palaan.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  7. Pyyhi lohipaloista suola ja neste. Sekoita salaattiin 1 rkl kastiketta.
  8. Levitä piirakkapohjalle jogurtti ja salaatti. Nosta lohet, parsat ja appelsiinipalat päälle. Lisää loput kastikkeesta salaattipiirakalle juuri ennen tarjoilua. Viimeistele mustapippurilla ja suolalla.

Vinkki: Piirakka on helpompi kuljettaa esimerkiksi kyläpaikkaan, kun kasaat piirakan vasta paikan päällä. Pakkaa pohja ja täytteet erikseen kaikki omiin astioihinsa, niin pohja pysyy mureana ja täytteet raikkaina syömiseen asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Hölskytetty varhaiskaalisalaatti

Ainekset (6 annosta)

650 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)