ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea päärynä ja suolainen vuohenjuusto ovat loistopari. Kokeile salaatissa tai muuten vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustosalaatti

Ainekset

salaattisekoitusta
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
2-3
mehukasta päärynää
nokare
voita
2
dl
kruntokeja
100
g
krassia
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Revi salaatti annoslautasille. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi.
  2. Kuori päärynät. Halkaise, lohko ja poista siemenet. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista päärynälohkot kummaltakin puolelta pannulla. Lisää lohkot salaattiannoksiin.
  3. Lisää juustot, krutongit ja halutessasi krassia.
  4. Sekoita kastike ja pirskottele annoksiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-katkarapupiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa
1
pieni purjo
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
1
sitruuna
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.

  4. Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.

  5. Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  6. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Herkullinen sipulipiirakka koostuu rapeasta pohjasta ja kevyesti makeutuneista sipuleista. Leivo omasi!

Vinkki! Piirakan ainesmäärät on täsmätty suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka koko on noin 20 cm x 30 cm. Piirakka onnistuu myös halkaisijaltaan 28-senttisessä vuoassa. Ainekset tuplaamalla piirakkaa saa kokonaisen pellillisen (koko 30 x 40 cm). Valitse tarkoitukseen reunallinen uunipelti ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-sipulipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
125
g
kylmää voita
1
kananmuna
n. 2
rkl
kylmää vettä
Täyte
800
g
salottisipulia
1
kananmuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
80
g
parmesaania (2 dl raastettuna)
Päälle
3–4
timjaminoksaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Parmesaani-ranskankerma
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi mu­rumaiseksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy hyvin koossa, mutta ei ole liian kos­teaa. Muotoile taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteenmuotoiseksi tiiviiksi palaksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla noin 26 cm x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja papereineen vuokaan (20 cm x 30 cm).

  3. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita ranskankerma, suola ja pippuri joukkoon. Levitä seos taikinalle. Raasta par­mesaani ja ota siitä 3 rkl sivuun, levitä loput piirakalle. Asettele sipulit tiiviisti päälle. Ri­pottele timjaminlehdet, sokeri ja suola piira­kalle. Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  5. Sekoita piirakalle kastike lopusta parme­saaniraasteesta, ranskankermasta, sitruuna­mehusta ja mustapippurista.

  6. Koristele piirakka pinjansiemenillä ja leh­tipersiljalla ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mustapippuria omenapiirakassa? Lainasimme idean Australian Master­chef -kisasta. Testaa ja tykästy!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen omenapiirakka

Ainekset

Taikina
5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
175
g
kylmää voita
½–¾
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
omenoita
1
vaniljatanko
3
rkl
voita
4
tähtianista
1
tl
mustapippuria myllystä
dl
fariinisokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuokaan
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola keske­nään. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi murumaiseksi. Lisää ½ dl vettä ja sekoita tasaiseksi, lisää tilkka vettä tarvittaessa. Muotoile taikinasta tiivis pallo, laita kelmulle ja paina litteäksi kiekoksi. Kääri taikina kel­muun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Halkaise vanilja­tanko. Sulata voi pannussa vaniljatangon, tähtianisten ja pippurin kanssa. Lisää sokeri ja omenat. Paista sekoitellen noin 5 minuut­tia. Ota pannu pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä sillä aikaa, kun kaulit taikinan.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø noin 24 cm). Ota taikinasta 1/3 erikseen. Kauli isompi pala jauhotetulla alustalla muutama sentti piirasvuokaa suuremmaksi ja siisti taikinan reunat. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan.

  4. Poista vaniljatanko ja tähtianikset ome­natäytteestä ja levitä täyte piirakkapohjalle. Kauli loppu taikina jauhotetulla pöydällä le­vyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Asettele ne täytteen päälle ja voitele kananmunalla.

  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsä. Suojaa pinta foliolla, jos taikinakuviot tummuvat liikaa.

Vinkki Kaipaatko omenapiirakkaan kane­lia? Lisää sitä teelusikallinen taikinaan.

Kommentit (0)