Villiriisistä syntyy täyttävä salaatti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo
Aasialainen villiriisisalaatti
Ainesosat
2
dl
villiriisiä
2
porkkanaa
1
punasipuli
300
g
broilerin paisti- tai fileesuikaleita
1 1/2
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastiketta
200
g
herneitä (pakaste)
3
rkl
seesaminsiemeniä
3/4
ruukku minttua tai korianteria
Kastike
1
rkl
hunajaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
limetin mehu
2
tl
inkivääriraastetta
Vaiheet
- Laita riisi kiehumaan puoleen litraan vettä. Keitä hiljaa poreillen 20–25 minuuttia. Lisää vettä, jos neste uhkaa kiehua kuiviin.
- Leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Paista broilerisuikaleet kuumennetussa öljyssä. Mausta broileri soijakastikkeella.
- Tee kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Yhdistä lämmin riisi, porkkana, sipuli ja herneet. Herneet saavat olla jäisiä. Kaada kastike ainesten sekaan ja nosta broileripalat päälle. Ripottele seesaminsiemenet ja hienonna minttu tai korianteri salaatille. Nosta ylijäänyt salaatti jääkaappiin, sillä se maistuu hyvältä myöhemminkin.