Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Kaisa Nieminen Kuvat Pia Inberg

Kanavartaat ja pekoni-perunasalaatti on helppo pakata puistopiknikille

Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas pekoni-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
vihreä omena
3
vartta
kevätsipulia
3
rkl
kapriksia
Kastike
1 ½
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
(170 g) pekonia
rucolaa

Työvaiheet

  1. KEITÄ perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.
  2. PESE ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
  3. SEKOITA öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
  4. PAISTA pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Nosta pöytään vihersalaattia ja marinoi kylkeen helpot lisukkeet.

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Salaattibaari

Ainekset

BB-salaatti bulgurista ja belugalinsseistä
2 1/2
dl
bulguria
1
dl
belugalinssejä
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
sitruunan mehua
1
t
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
kurkkua
100
g
fenkolia
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hauduta bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia. Valuta ja lisää bulguriin. Sekoita öljy, mehu ja mausteet lämpimän bulguri-linssiseoksen joukkoon.
  2. Halkaise kurkku. Koverra siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku pieneksi. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kasvikset jäähtyneeseen bulguri-linssiseokseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Soijamarinoidut sipulit

Ainekset

1
kg
pieniä sipuleita
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
muscovadosiirappia
1/2
rkl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja keitä vähässä vedessä 3 minuuttia. Halkaise hieman jäähtyneinä.
  2. Yhdistä soijakastike, siirappi ja etikka. Kaada seos sipuleille. Anna maustua viileässä 6 tuntia, mieluiten yön yli. Voit välillä käännellä sipuleita, jotta ne marinoituvat tasaisemmin.
  3. Levitä sipulit uunipellille. Grillaa muutama minuutti uunin grillivastuksen alla. Varo, etteivät sipulit pala. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Parmesaanikesäkurpitsat

Ainekset

900
g
kesäkurpitsaa
1
dl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsat. Jos siemeniä on paljon, koverra ne pois. Leikkaa kesäkurpitsat noin 10 cm:n tikuiksi. Yhdistä sitruunan mehu ja öljy. Kaada liemi kurpitsoille. Marinoi viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi kurpitsan palat öljystä, levitä uunipellille ja ripottele parmesaani päälle. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes juusto sulaa. Ripottele sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Sinappi-jogurttikastike

Ainekset

2
rkl
tuoretta inkivääriä
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna inkivääri. Yhdistä ainekset. Nosta kastike jääkaappiin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Seesamiporkkanat

Ainekset

1,2
kg
porkkanoita
3
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
seesamiöljyä
1
dl
seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa paksuhkoiksi 8 cm:n tikuiksi kulhoon. Yhdistä appelsiinimehu ja seesamiöljy. Sekoita liemi porkkanoiden joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele porkkanoita välillä.
  2. Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi porkkanat öljystä. kieritä tikut seesaminsiemenissä ja levitä uunipellille. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele kevyesti sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 221 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Soppa365

Kyllä ruualla saa leikkiä, ainakin vähän. Tarjoa maukas vesimeloni-fetasalaatti vaihteeksi tasakokoisina kuutioina.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Palapelisalaatti

Ainekset

neljännes
vesimelonista
puolikas
kurkku
100
g
fetaa
1
rkl
laadukasta oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria ja muutama mintunlehti

Työvaiheet

1. Pilko vesimeloni, kurkku ja feta samankokoisiksi kuutioiksi. Laita vesimeloni ja kurkku kulhoon, ja sekoita niihin öljy ja sitruunamehu. 

2. Asettele kaikki raaka-aineet tarjoilulautasille. Ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria. Koristele mintunlehdillä. 

Vinkki! Jos haluat tarjota suuremman annoksen salaattia, voit kasata kuutioita myös päällekkäin. Jos teet annoksen kaikista sivuista yhtä pitkät, lopputulos muistuttaa hauskasti Rubikin kuutiota.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kevyttä, mutta ruokaisaa! Täydellisen meheväksi paistettu lohi tarjotaan papusaalatin ja tsatsikin kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu lohi ja lämmin papu-pinaattisalaatti

Ainekset

800
g
ruodotonta lohta fileen paksusta päästä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
Lämmin papusalaatti
1
salottisipuli
1
prk (à 285 g)
keitettyjä valkoisia papuja
250
g
kirsikkatomaatteja
200
g
litteitä herneenpalkoja
100
g
salaattipinaattia
1
dl
kalamata-oliiveja hienonnettuna
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tsatsikia (valmiina kaupasta)

Työvaiheet

  1. Aloita papusalaatista. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta pavut. Puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele herneenpalot ja pinaatit. Hienonna oliivit ja oregano.
  2. Kuullota sipulia pannussa öljyssä 3 minuuttia. Lisää pavut, kirsikkatomaatit ja herneenpalot. Jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti. Kääntele pinaatit, oliivit ja oregano seokseen. Anna niiden lämmetä. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Mausta papuseos sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Kuumenna voi ja öljy toisessa pannussa ja lisää kalat pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 3–4 minuuttia, käännä ja paista juuri ja juuri kypsiksi eli kunnes lohen lihassyyt alkavat irrota toisistaan. Voit mitata lohen kypsyyden paistolämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Lohi on mehevimmillään, kun sen lämpötila on 42 astetta.
  4. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Pirskota halutessasi päälle vastapuristettua sitruunamehua. Tarjoa lohi papusalaatin ja tsatsikin kanssa.

Vinkkit! Jos kaipaat annokseen lisää ruokaisuutta, paista papusalaattiin lisäksi keitettyjä perunoita.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Kana-currykeitto

Ainekset

1
l
vettä
1
kanaliemikuutio
1 - 2
rkl
mietoa keltaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
200
g
porkkanaa
150
g
sipulia
1 - 2
valkosipulinkynttä
400
g
broilerin rintafileetä
(1/4
tl
suolaa)
200
g
vihreitä papuja
100
g
riisinuudeleita
1
prk
Valio ruokakerma & rahkaa

Työvaiheet

Mittaa vesi, liemikuutio, currytahna ja kurkuma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit ja murskaa valkosipuli. Lisää ainekset kattilaan.
Leikkaa broilerin rintafileet pieniksi paloiksi. (Mausta suolalla.) Lisää ne ja puolitetut pavut kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Lisää nuudelit murennettuna.
Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan suolaa.

Kommentit (0)