Kanavartaat ja pekoni-perunasalaatti on helppo pakata puistopiknikille
Pähkinäiset kanatikut
Ainekset
Työvaiheet
- LEIKKAA broilerit pituussuunnassa suikaleiksi. Pujota grillitikkuihin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- PAISTA öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna tikkujen jäähtyä.
- LEVITÄ maapähkinälevitettä kauttaaltaan broilerien päälle. Pyöritä lopuksi rouhitussa pistaasipähkinässä.
Kirkas pekoni-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- KEITÄ perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.
- PESE ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
- SEKOITA öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
- PAISTA pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola.