Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Kaisa Nieminen Kuvat Pia Inberg

Kanavartaat ja pekoni-perunasalaatti on helppo pakata puistopiknikille

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset kanatikut

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. LEIKKAA broilerit pituussuunnassa suikaleiksi. Pujota grillitikkuihin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. PAISTA öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna tikkujen jäähtyä.
  3. LEVITÄ maapähkinälevitettä kauttaaltaan broilerien päälle. Pyöritä lopuksi rouhitussa pistaasipähkinässä.

Kirkas pekoni-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
vihreä omena
3
vartta
kevätsipulia
3
rkl
kapriksia
Kastike
1 ½
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
(170 g) pekonia
rucolaa

Työvaiheet

  1. KEITÄ perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.
  2. PESE ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
  3. SEKOITA öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
  4. PAISTA pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tässä kanassa on valkosipulia marinadissa, kastikkeessa ja päällä friteerattuna ripotteena – eikä yhtään liikaa! Friteerattu rapea valkosipuli on vastustamaton herkku myös salaattien ja paistetun riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulikana

Ainekset

kg
broilerinkoipia
10
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
dl
kuumaa vettä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
sokeria
2
tl
harissaa
Päälle
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
öljyä valkosipulin uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. Hiero suolan kanssa yhteen. Kaada kulhoon ja lisää lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada ja puristele valkosipuliseos siivilän läpi toiseen kulhoon. Säilytä jäljelle jäänyt valkosipulisilppu jääkaapissa. Lisää nesteeseen soijakastike ja sokeri, anna sokerin sulaa. Kaada puolet marinadista broilerinkoiville ja säästä loput kastikkeeseen. Marinoi broileria kaksi tuntia.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta broilerinkoivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä noin tunnin ajan, kunnes koivet ovat läpikypsiä.
  4. Mittaa säästetty marinadi paistinpannulle ja lisää harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hieman keittyä kasaan. Pyöritä kypsät koivet tahmeassa kastikkeessa.
  5. Uppopaista säästettyä valkosipulisilppua erikseen runsaassa öljyssä ja ripottele koipien päälle. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yön yli marinoituvat misosiivet eivät valmistu aivan hetkessä, mutta kokin odotus palkitaan, kun siiven pääsee dippaamaan limemajoneesiin. Suolaisenmakeat tahmasiivet koukuttavat kerrasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Misosiivet

Ainekset

500
g
broilerin siipiä
Marinadi
¾
dl
sakea
1
plo (150 ml)
miriniä
¾
dl (75 g)
misotahnaa
5
tl
soijakastiketta
Päälle
noin ½
dl
teriyakikastiketta
Limemajoneesi
2
dl
majoneesia
1
limen mehu + raastettu kuori
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa sake, mirin ja misotahna ja kiehauta. Mausta soijalla ja anna jäähtyä. Marinoi siipiä yön yli.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta siivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin 15 minuutiksi. Sivele  teriyakikastikkeella, nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja laita vielä uuniin 10 minuutiksi. Voit ripotella pinnalle myös seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.
  3. Sekoita limemajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa siipien kanssa.

Kommentit (0)