Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Tämä kastike toimii jokaiselle salaatille. Opettele vinegretin peruskaava ja nautit paremmista salaateista koko loppuelämäsi ajan.

Täydellinen vinegretti koostuu kolmesta osasta: öljystä, haposta ja mausteista. Vinegrettiin tulee kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa.

Kokeile vinegretissä erilaisia öljyvaihtoehtoja kuten oliivi-, rypsi-, rapsi-, avokado- tai pähkinäöljyä. Tummasta seesamiöljystä saat kastikkeeseen aasialaista vivahdetta. Muista tosin, että seesamiöljy on sen verran voimakasta, ettei sitä tarvita kuin 1-2 ruokalusikallista.

Toinen olennainen osa vinegrettiä on happo. Kokeile sitruuna- tai limettimehua tai erilaisia viinietikoita. Myös hapokkaista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai puolukoista, tehty sose tuo kastikkeeseen hapokkuutta.

Vinegretin kolmas osa on se soosin juju. Mausteet. Lisää vinegrettiin makusi mukaan suolaa ja pippuria, sokeria tai hunajaa. Tuore chili tuo kastikkeeseen potkua. Sinappi ja yrtit maustavat kastikkeen upeasti. Kokeile thaibasilikaa, korianteria, lehtipersiljaa, minttua tai sitruunamelissaa. Jos käytät vinegrettiin yrttejä, ota sauvasekoitin avuksi!

Ammattilaiset eivät muuten hulauta kastiketta suoraan salaattiin, vaan kaatavat sitä sekoituskulhon reunoja pitkin, pöyhivät salaatinlehtiä hellästi käsin ja nostavat salaatin tarjolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Vinegretti

Ainekset

3
osaa
öljyä
1
osa
happoa
mausteita

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset hyvin. Vinegretti säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mikä aarre mämmi onkaan! Mämmi muuntuu mausteiden ja sitruunan avulla fantastiseksi dipiksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen kasvisten, kuten munakoison ja porkkanoiden, kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmidippi

Ainekset

1
rs (700g)
mämmiä
3
rkl
sitruunamehua
3
tl
sitruunankuorta raastettuna
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
  2. Paahda korianterinsiemeniä muutama minuutti paistinpannussa. Varo, etteivät ne pala. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon loput mausteet.
  3. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja reilu puolet mausteseoksesta mämmin joukkoon. Laita mämmi tarjoilukulhoon. Ripottele mausteseosta mämmidipin pinnalle ja laita loput mausteesta tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki! Mämmidipin mausteinen maku syvenee, kun sen valmistaa edellisenä päivänä.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, grilliruoan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle. Tässä resepti myös niille, jotka välttävät maitotuotteita...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

PS. Jos haluat löysempää pestoa, lisää oliiviöljyä ja sekoita.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämättä pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (2)

Palloilija

Välttämäti! :D

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kiva huomio : D

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2158 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)