Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee perunasalaatti uudella tapaa! Mausta salaatti pekonilla, inkiväärillä ja tamarindi-tahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tamarindilla maustettu perunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
pkt (170g)
pekonia
3
rkl
turkkilaista jogurttia
4
rkl
korianteria hienonnettuna
KASTIKE
1
tl
inkivääriä raastettuna
3/4
dl
muscovadosokeria
1 1/2
rkl
tamarinditahnaa
1
rkl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäädytä perunat sillä aikaa, kun teet kastikkeen.
  2. Tee kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Laita inkivääri, vesi, sokeri, tamarinditahna, juustokumina ja inkivääri kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman siirappiseksi
  3. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se kuivassa kuumassa pannussa.
  4. Kääntele kastike ja pekonit perunoiden joukkoon. Kaada päälle jogurtti ja hienonna korianteri salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti piimäliemessä

Ainekset

n. 20
varhaisperunaa
4
naattiporkkanaa
2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
rs (500 g)
mansikoita
1
l
herneitä
1
rs (20 kpl)
syötäviä orvokkeja
Liemi
2
avomaankurkkua
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.

  2. Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

  3. Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.

  4. Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevätsipulia, lehtikaalia ja tujaus omenaviinietikkaa. Keväisen menun alkuruoaksi sopii lämmin vihreä salaatti, jossa on ihanasti ytyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kevätsipuli-lehtikaalisalaatti

Ainekset

2
nippua kevätsipulia
3
dl
rypsiöljyä
½
tl + ½ tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
1
dl
hasselpähkinöitä
100
g
lehtikaalia
1
dl
vettä
1
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
vesikrassinoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kevätsipuleiden varsista 5–10 cm:n pätkät, laita ne ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 6 minuuttia. Siivilöi vihreä öljy toiseen astiaan.

  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita kevätsipulit folioarkille, lorauta niille lusikallinen kevätsipuliöljyä ja mausta suolalla ja omenaviinietikalla. Lisää voi nokareina, sulje folio taittelemalla ja laita uunipellille. Paahda kevätsipuleita uunissa 10 minuuttia. Lisää sitten pähkinät pellille ja paahda vielä 5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan paahtuneita.

  3. Rouhi paahdetut pähkinät morttelissa tai veitsellä.

  4. Leikkaa lehtikaaleista varsi ja lehtiruoti veitsellä pois. Leikkaa lehdet noin 2 cm:n suikaleiksi. Kuumenna vesi paistinpannussa kiehuvaksi. Ryöppää lehtikaalisuikaleita vedessä noin 1 minuutti. Siivilöi lehtikaalit, laita kulhoon ja mausta suolalla. Kaada lehtikaalille sen verran kevätsipuliöljyä, että kaali maustuu kauttaaltaan.

  5. Jaa lehtikaali keoiksi lautasten keskelle ja asettele paahdetut kevätsipulit sen ympärille. Ripottele pähkinät ja rouhi pippuria annoksiin. Koristele vesikrassilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Kaipaatko uutta ideaa ruokaisaan salaattiin? Tämä mukavan mausteinen kuskus-salaatti on saanut inspiraationsa chilisestä ja pähkinäisestä muhammaratahnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Muhammara-kuskussalaatti

Ainekset

5
isoa tomaattia
dl
kuskusia
dl
lämmintä vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissatahnaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
granaattiomena
1
ruukku minttua
½
sitruunan mehu
1
ps (100 g)
saksanpähkinöitä
1
tlk (220 g)
säilöttyjä paahdettuja paprikasuikaleita (esim. Royal)
Lisäksi
1
ps (340 g)
ohutleipää (esim. Liba)

Työvaiheet

  1. Halkaise yksi tomaatti ja raasta se raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Sekoita tomaattisoseen joukkoon kuskus ja lämmintä vettä, öljyä, harissatahnaa, paprikajauhetta ja suolaa. Sekoita hyvin, peitä kulho kelmulla ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia.

  2. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Laita pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon valutetut säilykepaprikat ja jauha murumaiseksi.

  3. Pilko loput tomaatit, halkaise granaattiomena ja irrota siemenet, hienonna minttu. Sekoita tomaatit, granaattiomenat ja paprikaseos kuskuskin joukkoon, lisää lopuksi minttu ja sitruunan mehu.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Rapsakoiksi uppopaistetut raviolit ovat niin hyviä, että ne tekee mieli syödä saman tien. Niistä saa kuitenkin mainion lisukkeen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat raviolit ja tomaattisalaatti

Ainekset

Salaatti
2
punasipulia
2
dl
jääkylmää vettä
2
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku basilikaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
2
dl
oliiveja
Pasta
1
dl
raastettua parmesania
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1
tl
oreganoa
1
kananmunaa
2
rkl
kermaa
1
pkt (250 g)
tuorepasta-ravioleja
5
dl
rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensiksi tomaattisalaatti, jotta se ehtii maustua. Suikaloi sipuli, ja laita siivut kylmään veteen 15 minuutiksi.

  2. Pilko tomaatit ja hienonna basilika. Laita tomaatit, suola ja sokeri mehustumaan toiseen kulhoon noin vartiksi. Sekoita lopuksi joukkoon siivilöidyt sipulit, basilika ja oliivit.

  3. Raasta juusto kulhoon, lisää korppujauhot ja oregano.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa muna ja kerma.

  5. Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa 160 asteiseksi.

  6. Dippaa raviolit ensin munaseoksessa ja pyöritä sen jälkeen korppujauheessa niin, että pasta kuorruttuu kauttaaltaan. Kuorruta pastat sitä mukaa, kun uppopaistat ne. Uppopaista pastat viiden erissä. Paista pastat rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin. Laita paistetut raviolit valumaan talouspaperien päälle asetetulle ritilälle hetkeksi.

  7. Yhdistä kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

  8. Tarjoile rapsakat pastat tomaattisalaatin ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)