
Tee perunasalaatti uudella tapaa! Mausta salaatti pekonilla, inkiväärillä ja tamarindi-tahnalla.
Tamarindilla maustettu perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäädytä perunat sillä aikaa, kun teet kastikkeen.
- Tee kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Laita inkivääri, vesi, sokeri, tamarinditahna, juustokumina ja inkivääri kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman siirappiseksi
- Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se kuivassa kuumassa pannussa.
- Kääntele kastike ja pekonit perunoiden joukkoon. Kaada päälle jogurtti ja hienonna korianteri salaatin pinnalle.