Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee perunasalaatti uudella tapaa! Mausta salaatti pekonilla, inkiväärillä ja tamarindi-tahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tamarindilla maustettu perunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
pkt (170g)
pekonia
3
rkl
turkkilaista jogurttia
4
rkl
korianteria hienonnettuna
KASTIKE
1
tl
inkivääriä raastettuna
3/4
dl
muscovadosokeria
1 1/2
rkl
tamarinditahnaa
1
rkl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäädytä perunat sillä aikaa, kun teet kastikkeen.
  2. Tee kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Laita inkivääri, vesi, sokeri, tamarinditahna, juustokumina ja inkivääri kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman siirappiseksi
  3. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se kuivassa kuumassa pannussa.
  4. Kääntele kastike ja pekonit perunoiden joukkoon. Kaada päälle jogurtti ja hienonna korianteri salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Porkkanavoi yhdistää paahteisen voin, makeat porkkanat ja ihanat mausteet. Tarjoa se rapeiden saaristolaisnäkkäreiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanavoi ja saaristolaisnäkkärit

Ainekset

500
g
porkkanoita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääritahnaa tai jauhettua inkivääriä
½
tl
kardemummaa
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
jauhettua neilikkaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat juuresharjalla tai kuori ne. Pilko reiluiksi paloiksi ja poista kannat.
  2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä porkkanat seoksessa niin, että mausteet tarttuvat. Kumoa porkkanat leivinpaperille pellille. Pilko voi päälle nokareiksi.
  3. Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Jäähdytä.
  4. Soseuta porkkanat monitoimikoneen leikkuuterällä tai kulhossa sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa levitteenä.

Vinkki! Saat porkkanavoista vegaanisen vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Saaristolaisnäkkärit

Ainekset

dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
½
dl
kaljamaltaita
4
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat ja puolet ruisjauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Mittaa taikinaan loput ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin, kunnes se on kaksinkertainen. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa se 16 yhtä suureen palaan.
  3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Nostele paperille 8 taikinapalaa. Taputtele ne jauhotetuin käsin tasaisiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kauli palat pyöreiksi näkkäreiksi, joiden halkaisija on runsaat 10 senttiä. Ajele levyjen päältä näkkärikaulimella tai pistele leipiä haarukalla.
  4. Ota leipien keskeltä pieni pala pois jauhoissa pyöräytetyllä snapsilasilla tai pienellä piparkakkumuotilla. Nosta pikkupalat toiselle leivinpaperille.
  5. Vetäise näkkärit leivinpaperin avulla pellille. Paista 250-asteisessa uunissa 6–9 minuuttia näkkärien paksuudesta riippuen. Paista toinen pellillinen sekä pikkunäkkärit samoin.
  6. Tarjoa näkkärit alkupalojen kanssa. Säilytä kuivassa paikassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Punajuuri ja vuohenjuusto on kaksikko, johon voi aina luottaa. Kun punajuurien antaa muhia uunissa pitkään ja hartaasti, ja vuohenjuustojen päälle valuttaa hunajaa ja gratinoi ne, yhdistelmästä tulee entistä ihanampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Ainekset

800
g
punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
salaatinlehtiä (esim. babypinaattia ja versoseosta)
6–8
saksanpähkinää
400
g
vuohenjuustoa (isoa kiekkoa)
2
rkl
juoksevaa hunajaa
Kastike
2
pientä
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
1
dl
basilikanlehtiä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä ne kokonaisina uunissa, noin 1 tunti. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret. Mausta viipaleet öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. 
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna yrttien lehdet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  4. Paahda saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Kaada pähkinät pois pannusta. Rouhi jäähtyneinä.
  5. Säädä uuni 250 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto neljäksi kiekoksi ja laita uunipellille. Valuta hunajaa päälle. Paista uunissa noin 2 minuuttia, kunnes juusto lämpenee. Siirrä juustokiekot salaatti-pedille. Viimeistele salaatti punajuurilla, pähkinöillä ja kastikkeella.

Vinkki! Paista salaattiin myös sieniä.

Kommentit (0)