Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Tuure Kilpeläinen KUVA Jukka Rapo

Viikunainen salaatti saa seurakseen itseleivottua leipää ja samettista hummusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 hengelle
Valmistusaika
30 plus leivän teko 3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Ristileipä

Ainekset

5
dl
vettä
25
g
hiivaa
3
tl
suolaa
pari kourallista kaurahiutaleita
pari kourallista ruishiutaleita tai ruisjauhoja
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hiutaleet. 
  2. Lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina muotoutuu alustaessa pehmeäksi palloksi. Kohota peitettynä 1,5 tuntia.
  3. Pyöräytä taikina 2 limpuksi pellille. Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.
  4. Ennen kuin laitat leivän uuniin, viillä ristinmerkki leivän päälle sahateräveitsellä. Näin leipä saa siunauksen eikä repeä kohotessaan.
  5. Paista kuumassa, 275-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä leipä jälkilämpöön rapeutumaan tunniksi.

Jirin hummus

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
kikherneitä suolaliemessä
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tahinitahnaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
soijaa
1
valkosipulinkynsi puserrettuna
1–2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
runsaasti mustapippuria
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kaada ne kulhoon.
  2. Lisää oliiviöljy ja kaikki muutkin ainekset. 
  3. Varo peittämästä kikherneen hienoa makua liialla maustamisella, erityisesti valkosipuli, sitruuna ja tahini saattavat dominoida liikaa.
  4. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi, karkeusasteen voit valita makusi mukaan. 
  5. Lisää lopuksi kylmää vettä vähän kerrallaan, jotta saat tahnasta sopivan notkeaa.

Raikas kesäsalaatti

Ainekset

kurkkua
nippu sitruunamelissaa
nippu minttua
tomaatteja
ruohosipulia
viikunoita

Työvaiheet

  1. Pilko ainekset ja sekoita niistä nopea salaatti.
  2. Kastikkeeksi sopii sitruunamehu tai kaupasta valmiina saatava balsamicosiirappi tai balsamico.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Majoneesimainen cashewkastike antaa vegaaniseen perunasalaattiin ihanan täyteläisen maun. Soosi sopii sellaisenaankin vegemakkaroiden lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen perunasalaatti

Ainekset

500
g
uusia perunoita
1
punainen paprika
1
ps
retiisejä
1
punasipuli
2
sellerin vartta
¼
ruukkua
persiljaa
Cashewkastike
2
dl
cashewpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
vettä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1
rkl
sinappia
4
tl
hunajaa
1
rkl
kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan. Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa grillatun kasvismakkaran kanssa kylmänä tai huoneenlämpöisenä .

Kommentit (0)

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolainen juustokakku maistuu täydelliseltä raikkaan salaatin kanssa. Tämä herkku sopii niin iltateelle kuin viinilasillisen seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen juustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
80
g
voita
Täyte
3
isoa kananmunaa
2
prk (à 120 g)
vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
1
prk (250 g)
ricottaa
100
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1/3
tl
kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää tuorejuusto ja ricotta ja sekoita tasaiseksi. Raasta kova juusto ja lisää reilu puolet raasteesta seokseen. Hienonna ruohosipuli, sekoita se ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja ripottele loppu juustoraaste päälle.
  3. Paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Tarjoa esimerkiksi salaattipinaatin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)