Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lähi-idän maistuva fattoush-salaatti syntyy rapeaksi paistetusta pitaleivästä, tomaateista, retiiseistä ja tölkkilinsseistä. Lisää kouratolkulla yrttejä ja reippaasti herkullista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Fattoush-salaatti linsseillä

Ainekset

4
esipaistettua pitaleipää (esim. Sun)
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua chiliä
1
prk (285g)
vihreitä linssejä
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
nippu
retiisejä
1
nippu
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta minttua
1
ruukka
tuoretta persiljaa
1-2
valkusipulinkynttä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Sumakkikastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
sitruunan mehu
1
dl
öljyä
2
tl
sumakkia (esim. Al’Fes)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin sumakkikastike. Raasta valkosipuli kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää öljy, sumakki, sokeri ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi.
  2. Leikkaa pitaleipä suupaloiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, juusto - kuminaa ja chiliä. Levitä uunipellille ja paahda kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia.
  3. Valuta linssit. Pilko tomaatit ja retiisit, leikkaa sipuli suikaleiksi ja hienonna yrtit. Yhdist ä kulhossa linssit, kasvikset ja yrtit. Hienonna valkosipuli ja lisää salaatin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  4. Lisää pitaleivät ja kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Kallis annos! Ruukku sitä ja toinen tätä maksaa maltaita.

Vierailija

Elämä on kallista. Moni kasvattaa itse myös yrttejä, jolloin kaikkia aineksia ei tarvitse ostaa kaupasta.

Vierailija

Aidossa versiossa ei ole linsseja eika persiljaa ne loyttvat toisesta arabialaisesta salaatista eli taboulehista ja kastike on granaattiomenasta ei sitruunasta ja kurkkua on myos aina usein myos paprikaa ja ehdottomasti punasipulia ei kevatsipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttelijä Jennifer Anistonin väitetään syöneen tätä nopeatekoista salaattia joka päivä kymmenen vuoden ajan lounaaksi Frendit-sarjan kuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jennifer Anistonin salaatti

Ainekset

dl
raakaa bulguria
1
pieni punasipuli
1
kurkku
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukkua minttua
200
g
fetaa
1
tlk
kikherneitä
1
dl (50 g)
hienonnettuja pistaasipähkinöitä
KASTIKE
4
rkl
sitruunan mehua
4
rkl
(neitsyt)oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita vielä lämpimään bulguriin. Anna jäähtyä.

  3. Kuori ja hienonna tai viipaloi punasipuli. Paloittele kurkku pieneksi, hienonna yrtit. Kuutioi feta, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna pistaasipähkinät. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeat leipätikut täydentävät uunissa valmistuvan linssi-lehtikaalisalaatin. Tässä salaatissa on monia koostumuksia ja pehmeä fetadippi täydentää paletin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin peltisalaatti

Ainekset

2
isoa porkkanaa
100
g
lehtikaalia
1
prk (n. 300 g)
käyttövalmiita punaisia linssejä
½
dl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokuminaa
LEIPÄTIKUT
½
maalaisleipä
2
valkosipulinkynttä
½
dl
öljyä
FETADIPPI
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Aloita dipistä. Murustele feta jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa salaatin valmis­ tumisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsel­lä porkkanoista ohuita, pitkiä lastuja. Revi lehtikaali suupaloiksi. Heitä kovat lehtiruodit pois. Valuta linssit huolellisesti. Laita pork­ kanalastut, lehtikaali ja linssit isoon kulhoon ja kääntele öljy, suola ja juustokumina jouk­koon. Levitä seos tasaisesti uunipellille ja kypsennä uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja edelleen pit­kiksi, 2 cm leveiksi tikuiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Sivele leipätikut öljyllä ja hiero niihin valkosipulia.

  4. Nosta pelti uunista. Sekoita seosta ja asettele leipätikut päälle. Laita pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes leipätikut ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

  5. Tarjoa salaatti lämpimänä kylmän fetadipin kanssa. Lorauta oliiviöljyä dipin pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvää jyvästä! Jyviä eli viljojen siemeniä löytyy joka lähtöön. Valkoinen riisi väistyköön kuitupitoisempien tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Ainekset

8
dl
(kotimaista) kvinoaa
600
g
ruusukaaleja
1
rkl + 1 rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
valkosipulinkynttä
MISOSEOS
3
rkl
riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
rkl
misotahnaa
rkl
hunajaa
TAHINIKASTIKE
2
rkl
sileää tahinia
2
tl
hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
noin 2
rkl
vettä
LISÄKSI
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita ensin tahinikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat juoksevaa kastiketta. Sekoita myös misoseoksen ainekset keskenään.

  3. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja puolita ruusukaalit. Sekoita kulhossa öljyyn, suolaan ja pippuriin. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää öljyä pannulle ja paista ruusukaaleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä. Lisää valkosipuli joukkoon. Siirrä molemmat uuniin leivinpaperin päälle noin 10 minuutiksi, kunnes ruusukaalit ovat rapeita. Kaada misoseos kuumien ruusukaalien joukkoon ja sekoita.

  4. Ruusukaalien paahtuessa huuhtele kvinoaa kunnolla siivilässä kuumalla vedellä. Laita kulhoon ja kaada vettä päälle, lorauta öljyä joukkoon. Anna seistä 5 minuuttia ja valuta. Paahda kvinoaa kuivalla kuumalla paistinpannulla noin 5 minuutin ajan.

  5. Nosta kulhoihin kvinoaa, misoruusukaaleja ja babypinaattia ja kaada päälle tahinikastiketta.

Kommentit (0)