Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lähi-idän maistuva fattoush-salaatti syntyy rapeaksi paistetusta pitaleivästä, tomaateista, retiiseistä ja tölkkilinsseistä. Lisää kouratolkulla yrttejä ja reippaasti herkullista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Fattoush-salaatti linsseillä

Ainekset

4
esipaistettua pitaleipää (esim. Sun)
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua chiliä
1
prk (285g)
vihreitä linssejä
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
nippu
retiisejä
1
nippu
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta minttua
1
ruukka
tuoretta persiljaa
1-2
valkusipulinkynttä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Sumakkikastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
sitruunan mehu
1
dl
öljyä
2
tl
sumakkia (esim. Al’Fes)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin sumakkikastike. Raasta valkosipuli kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää öljy, sumakki, sokeri ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi.
  2. Leikkaa pitaleipä suupaloiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, juusto - kuminaa ja chiliä. Levitä uunipellille ja paahda kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia.
  3. Valuta linssit. Pilko tomaatit ja retiisit, leikkaa sipuli suikaleiksi ja hienonna yrtit. Yhdist ä kulhossa linssit, kasvikset ja yrtit. Hienonna valkosipuli ja lisää salaatin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  4. Lisää pitaleivät ja kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Kallis annos! Ruukku sitä ja toinen tätä maksaa maltaita.

Vierailija

Elämä on kallista. Moni kasvattaa itse myös yrttejä, jolloin kaikkia aineksia ei tarvitse ostaa kaupasta.

Vierailija

Aidossa versiossa ei ole linsseja eika persiljaa ne loyttvat toisesta arabialaisesta salaatista eli taboulehista ja kastike on granaattiomenasta ei sitruunasta ja kurkkua on myos aina usein myos paprikaa ja ehdottomasti punasipulia ei kevatsipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastetun perunasalaatin espanjalaisessa versiossa maistuu savupaprika ja appelsiini. Salaattiin lisätyt kikherneet pitävät nälän loitolla pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti

Ainekset

800
g
(uusia) perunoita
1
tlk
kikherneitä
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
KASTIKE
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
4
kevätsipulia
2
rkl
lehtipersiljaa
½
dl
mustia kalamataoliiveja hienonnettuna
1
appelsiinin kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta.

  3. Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja poista irronneet kuoret. Kumoa kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele niihin myös suolaa ja savupaprikaa. Paahda rapeiksi noin 15 minuuttia.

  4. Sekoita keskenään öljy, etikka ja mausteet.

  5. Kaada kuumien perunoiden päälle ja anna jäähtyä hieman.

  6. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Hienonna oliivit. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kääntele kaikki yhdessä kikherneiden kanssa perunoiden joukkoon.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Thaimausteet tekevät ihmeitä perunasalaatille! Lisää mausteinen kastike perunoille, kun ne ovat vielä kuumia. Silloin ne imevät maut itseensä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunoiden jäähtyminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen perunasalaatti

Ainekset

750
g
kiinteitä perunoita
KASTIKE
2
kevätsipulia
2
mietoa punaista chiliä
2
valkosipulinkynttä
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
ruokosokeria
1 ½
tl
inkivääritahnaa (tai 1 1⁄2 tl raastettua tuoretta inkivääriä)
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä
LISÄKSI
½
kurkku
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat ja puolita ne pituussuunnassa. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta.

  2. Tee kastike. Hienonna kevätsipuli ja viipaloi chilit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele kuumiin perunoihin ja anna jäähtyä.

  3. Paloittele kurkku ja hienonna korianteri. Kääntele jäähtyneisiin perunoihin.