Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lähi-idän maistuva fattoush-salaatti syntyy rapeaksi paistetusta pitaleivästä, tomaateista, retiiseistä ja tölkkilinsseistä. Lisää kouratolkulla yrttejä ja reippaasti herkullista kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Fattoush-salaatti linsseillä

Ainekset

4
esipaistettua pitaleipää (esim. Sun)
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
jauhettua chiliä
1
prk (285g)
vihreitä linssejä
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
nippu
retiisejä
1
nippu
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta minttua
1
ruukka
tuoretta persiljaa
1-2
valkusipulinkynttä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Sumakkikastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
sitruunan mehu
1
dl
öljyä
2
tl
sumakkia (esim. Al’Fes)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin sumakkikastike. Raasta valkosipuli kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää öljy, sumakki, sokeri ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi.
  2. Leikkaa pitaleipä suupaloiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, juusto - kuminaa ja chiliä. Levitä uunipellille ja paahda kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia.
  3. Valuta linssit. Pilko tomaatit ja retiisit, leikkaa sipuli suikaleiksi ja hienonna yrtit. Yhdist ä kulhossa linssit, kasvikset ja yrtit. Hienonna valkosipuli ja lisää salaatin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  4. Lisää pitaleivät ja kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Kallis annos! Ruukku sitä ja toinen tätä maksaa maltaita.

Vierailija

Elämä on kallista. Moni kasvattaa itse myös yrttejä, jolloin kaikkia aineksia ei tarvitse ostaa kaupasta.

Vierailija

Aidossa versiossa ei ole linsseja eika persiljaa ne loyttvat toisesta arabialaisesta salaatista eli taboulehista ja kastike on granaattiomenasta ei sitruunasta ja kurkkua on myos aina usein myos paprikaa ja ehdottomasti punasipulia ei kevatsipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.

Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu gazpachosalaatti

Ainekset

3
punaista paprikaa
1
pieni valkosipuli
4
minikurkkua tai 1 pieni kurkku
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
pieni kesäpunasipuli
Gazpachokastike
1
tomaatti
n. 4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
balsamiviinietikkaa
muutama basilikanlehti
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.

  3. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.

  4. Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.

  5. Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.

  6. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helpon pastasalaatin kastike terästetään piparjuurella. Kun olet aikeissa grillata, muista tämä takuuvarma lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuuri-pastasalaatti

Ainekset

300
g
pastaa
1
ps (65 g)
rucolaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
dl
kalamataoliiveja
KASTIKE
1
rkl
piparjuurta raastettuna tai tahnana
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa balsamikastiketta
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhdo se siivilässä nopeasti kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

  2. Pese ja hienonna rucola. Halkaise tomaatit, pilko salaattiherneet ja valuta oliivit.

  3. Tee kastike. Raasta piparjuuri tai käytä valmista tahnaa. Sekoita se öljyyn. Lisää balsamikastike ja suola, sekoita.

  4. Sekoita salaattiainekset ja kastike yhteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tilli ja peruna ovat täydelliset yhdessä. Tarjoa simppeli perunasalaatti vaikka grilliruokien lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä tai uusia perunoita
1
(200 g)
kurkku
¾
dl
tilliä hienonnettuna
¾
dl
ruohosipulia hienonnettuna
KASTIKE
1
(luomu)sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu. Sekoita ne öljyyn. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita.

  2. Laita perunat kiehumaan. Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  3. Kuutioi perunat kuumina ja kaada kastike niiden päälle. Kun perunat ovat jäähtyneet, lisää kurkku ja yrtit.

Kommentit (0)