Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydelliset yhdessä! Rasvainen avokado leikkaa mukavasti greipin happamuutta pirteässä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Greippisalaatti

Ainekset

2
fenkolia
2
verigreippiä
1
avokado
1
l
vuonankaalia
2
rkl
kurpitsansiemeniä
Kastike
1
dl
verigreipin mehua
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi kastikkeeksi pienessä kulhossa.
  2. Viipaloi fenkoli kulhoon ohueksi. Sekoita viipaleiden joukkoon noin puolet kastikkeesta ja anna fenkolin marinoitua 15 minuuttia.
  3. Kuori greipit veitsellä niin, että myös hedelmän valkoinen osa irtoaa. Leikkaa greipit nahattomiksi lohkoiksi salaattivadille. Kuori ja viipaloi avokado vadille.
  4. Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia.
  5. Lisää vuonankaali ja fenkoliviipaleet kastikkeineen salaattivadille greippi- ja avokadoviipaleiden joukkoon. Lisää lopuksi kurpitsansiemenet. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1086 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ruokaisat patongit käyvät hyvin lounaasta. Leipien sisälle tulee vegaanista coleslawia ja rapeaksi paistettua Delikauraa tai nyhtökauraa. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-kauralla täytetty patonki ja vegaaninen coleslaw

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
pkt (120 g)
Delikauraa (savu-BBQ)
½
dl
makeaa thai chilikastiketta
¼
dl
teriyaki-kastiketta
2
pientä patonkia tai 1 iso
Vegaaninen coleslaw
1
l (yhteensä)
porkkana- ja kaaliraastetta
1
valkosipulinkynsi
dl
vegaanista majoneesia
1
tl
kokojyväsinappia
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin coleslaw. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja sokeri. Kuori ja raasta porkkanat ja kaalit. Sekoita maustetun majoneesin joukkoon, anna tekeytyä.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista delikauraa 2 minuuttia. Lisää makea thaichilikastike ja teriyakikastike. Paista vain sen verran, että kauravalmiste muuttuu ihanan tahmeaksi.
  3. Puolita patongit pituussuunnassa ja täytä bbq-kauralla sekä coleslaw’lla. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Vinkki! Jos et löydä Delikauraa, korvaa se puolikkaalla paketilla tomaatinmakuista nyhtökauraa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ihanan uunijuurespadan juju on makupohja, jonka maut yhdistyvät täyteläisiksi pikkuhiljaa. Uunissa paahdetut juurekset lisätään vasta aivan lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Uunijuurespata

Ainekset

2
keskikokoista palsternakkaa (n. 500 g)
2
porkkanaa
200
g
juuriselleriä
kg
karkeaa merisuolaa
1
dl
kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja
1
rs (250 g)
portobellosieniä
1
(300 g)
munakoiso
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
kuivattua salviaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kevätsipulinvartta
(1
dl
tuoretta lipstikkaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese juurekset hyvin, mutta älä kuori niitä. Levitä kilo suolaa pieneen vuokaan ja upota juurekset siihen. Ripota loppu suola juuresten päälle. Paahda uunissa 1½ tuntia.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi sienet ja kuutioi munakoiso suupaloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä padassa. Ruskista aurinkokuivatut tomaatit molemmin puolin ja siirrä sivuun. Ruskista sienet ja siirrä nekin sivuun. Lisää öljyä ja paista munakoisoa 3–5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista 1–2 minuuttia. Laita sienet ja tomaatit takaisin pataan. Lisää viini ja kiehauta. Sekoita miso ja tomaattipyree liemeen. Lisää vesi ja liemikuutio, salvia ja pippurit. Hauduta pataa uunissa 40 minuuttia.
  4. Kaiva kypsät juurekset suolasta, raaputa ylimääräinen suola pois ja paloittele juurekset pataan. Viimeistele ruoka hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi myös lipstikalla.

Kommentit (1)

cgem
Seuraa 
Liittynyt25.4.2015

Kasvisliemikuutio=suolaa
Misokeitto = suolaa
Suolajuurekset = sikana suolaa

Tuloksena ylisuolainen ruoka

Me Naiset on lisännyt 1086 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Helppoa ja herkkua! Maukas kanakeittoa muistuttava kasviskeitto valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanaton keitto

Ainekset

50
g
savukinkun makuista kasvisleikkelettä tai vegepekonia
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
l
kasvislientä
1
tlk
isoja valkopapuja
1
pkt (320 g)
Hälsans Kök -suikaleita
100
g
lehtikaalisuikaleita

Työvaiheet

  1. Suikaloi kasvisleikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulia öljyssä 4 minuuttia. Lisää kasvisleikkeet ja valkosipuli ja jatka paistamista minuutin ajan. Lisää kasvisliemi. Valuta ja huuhdo pavut ja lisää liemeen. Keitä 5 minuuttia, eli sillä aikaa, kun paistat soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan pannulla tilkassa öljyä.
  3. Lisää suikaleet keittoon. Hienonna lehtikaali sekaan ja keitä vielä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee.

Kommentit (0)