Raikas ja vähän kirpeä salaatti on kesäinen ilmestys, vaikka raaka-aineiden sesonki onkin syksy. Maistuu lisukkeena tai vaikka brunssilla!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Vaaleanvihreä kyssäkaalisalaatti
Ainesosat
1
kyssäkaali
2
sellerin vartta
1
vihreä omena
½
rasiaa
eli noin 250 g viinirypäleitä
Kastike
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
tl
sokeria
1
tl
täysjyvädijonsinappia
½
sitruunan mehu
½
dl
öljyä
Vaiheet
1. Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät veitsellä leikkuudaulla. Sekoita kulhossa hunaja, täysjyvädijon ja sitruunan mehu. Ohenna öljyllä ja lisää lopuksi pekaanirouhe.
2. Kuori kyssäkaali pienellä juuresveitsellä. Paloittele se tulitikun kokoisiksi. Paloittele myös selleri ja omena (kuorineen) saman kokoisiksi.