
Yksinkertainen vihreä salaatti on kaunis ja raikas lisä juhlapöytään. Jätä minisalaatin lehdet kokonaisiksi. Lisää kastikkeeseen greippimehua makusi mukaan.
Vinkki! Käyttämäsi oliiviöljy määrittelee vinegretin maun.
Vihreä salaatti ja greippivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo salaatinlehdet ja kuivaa ne hyvin salaattilingossa. Revi isoimmat lehdet puolikkaiksi. Nostele lehdet laakealle vadille.
- Kuori verigreippi hedelmälihaa myötäillen ja leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Laita lohkot salaatinlehtien päälle.
- Tee vinegretti. Purista hedelmäkalvoista irtoava mehu kulhoon. Käytä siitä tarvittaessa vain osa, sillä liika greippimehu tekee vinegretistä happaman. Vatkaa joukkoon oliiviöljy, siirappi, suola ja pippuri.
- Valuta vinegrettiä muutama tippa kerrallaan salaatinlehtien päälle ja lomaan. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.