Risto V on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.

Ainekset
1 keskikokoinen kaali
2 porkkanaa
1½ dl majoneesia (Hellmans)
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Coleslaw ala Kari Aihinen

Työvaiheet

Valmistusohje
1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kauli kaalia pyyhkeen sisällä jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee.

2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Kastikkeen kuuluu olla voimakkaan makuinen, makea ja hapokas, sillä kaali ja porkkana imevät itseensä paljon makua!

3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 112 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Mansikat ja feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.
Helsingin Sanomat on lisännyt 112 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastetun perunasalaatin espanjalaisessa versiossa maistuu savupaprika ja appelsiini. Salaattiin lisätyt kikherneet pitävät nälän loitolla pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti

Ainekset

800
g
(uusia) perunoita
1
tlk
kikherneitä
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
KASTIKE
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sherryviinietikkaa
1
tl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
4
kevätsipulia
2
rkl
lehtipersiljaa
½
dl
mustia kalamataoliiveja hienonnettuna
1
appelsiinin kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta.

  3. Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja poista irronneet kuoret. Kumoa kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele niihin myös suolaa ja savupaprikaa. Paahda rapeiksi noin 15 minuuttia.

  4. Sekoita keskenään öljy, etikka ja mausteet.

  5. Kaada kuumien perunoiden päälle ja anna jäähtyä hieman.

  6. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Hienonna oliivit. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kääntele kaikki yhdessä kikherneiden kanssa perunoiden joukkoon.