Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Fattoush-salaatti on Lähi-idän keittiöstä tuttu. Kun grillaat salaattiin tulevat kasvikset, saa ruoka hauskaa lisämakua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fattoush-salaatti

Ainekset

1
iso munakoiso
2
punaista paprikaa
2
vihreää paprikaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2–3
pitaleipää
rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
dl
hyvää oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
2
tl
sumakkia
½
tl
sokeria
¾
tl
suolaa
2–3
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
noin 15
cm:n pala
kurkkua
PÄÄLLE
200
g
fetajuustoa
sumakkia
½
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike ja kata pöytä, jotta saat salaatin lämpimänä ruokapöytään.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhon pohjalla oliiviöljy, valkosipuli, sitruunamehu, sumakki, sokeri ja suola.
  3. Hienonna minttu. Huuhtele kurkku ja leikkaa ihan pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kurkku ja minttu kastikkeen joukkoon. Jätä kastike odottamaan.
  5. Murenna fetajuusto isohkoiksi paloiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Jätä feta ja granaattiomenan siemenet odottamaan.
  6. Huuhtele kasvikset. Leikkaa munakoiso kiekoiksi. Ripottele hieman suolaa kiekoille ja jätä hetkeksi tihkumaan. Pyyhi sitten neste talouspaperilla.
  7. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat muutamaan isoon palaan.
  8. Pyöräytä munakoisot, paprikapalat ja kirsikkatomaatit kulhossa, jossa on tilkka öljyä. Mausta pippurilla ja suolalla.
  9. Kuumenna grilli ja laita ensin munakoisot ja pitaleivät grillautumaan. Grillaa pitaleipiä vain sen verran että ne saavat hieman paahtunutta väriä. Nostele leivät sitten pois grillistä ja leikkaa suupaloiksi.
  10. Laita hetken päästä grilliin paprikat ja siitä hetken päästä kirsikkatomaatit.
  11. Kun kaikki munakoisot ovat pehmeitä ja tummia, ja paprikat ja tomaatit saaneet hyvin väriä, nosta ainekset isolle vadille sekaisin. Lisää joukkoon pitaleipäpalat. Valuta aineksille kastike kurkkukuutioineen. Levitä päälle feta ja ripottele pintaan vielä sumakkia sekä halutessasi granaattiomenan siemeniä.
  12. Tarjoa salaatti heti.

Vinkki: Lähi-idästä tulevaa sumakkimaustetta saa isoista marketeista. Sumakkipensaan kuivatuista marjoista valmistetussa mausteessa on kirpeän sitruunainen maku. Se on yhtä aikaa hapokkaan ja aavistuksen hedelmäisen makuinen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä

Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle....

kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla

Ainekset

1-2
ps
tuoretta pinaattia
1
kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa(tähän ei käy salaattijuustokuutio kun se menee uuniin)
5
dl
ruokakermaa
9
täysjyvälasagnelevyä
100-200
g
pinjansiemeniä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
Apetit kirjolohta (ei savustettua)
Kasviskaviaarisalaatti
1
prk
kermaviiliä
1
paprika
1
ruukku
persiljaa
3
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
suolakurkkua
1
rkl
sinappia

Työvaiheet

Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Aito kreikkalainen horiatiki-salaatti valmistetaan ilman lehtisalaattia. Oreganoa saa olla reilusti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Horiatiki-salaatti

Ainekset

2
häränsydän- tai pihvitomaattia
1
kurkku
1
vihreää paprikaa
1
pieni punasipuli
200
g
fetajuustoa
½
dl
kalamata-oliiveja
3
tl
oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
sokeria
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprikat reiluksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi.

  2. Sekoita kasvikset ja punasipuli keskenään kulhossa. Lisää oliivit.

  3. Vatkaa oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka, ja lisää oregano (2 tl), sokeri ja suola. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pyyhi feta juusto kuivaksi talouspaperilla. Painele juuston pintaan loput oreganosta (1 tl). Lohko feta paloiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Tarjoa lisäksi halutessasi rapeakuorista leipää.

Kommentit (3)

Vierailija

Höpöhöpö nuiden etikkojenne kans, sitruunaa siihen tulee eikä etikkaa..

Vierailija

Kreikassa niiden luulisi tietävän parhaiten. Kreikankielisessä Wikissäkään ei mainita sitruunaa, vaan viinietikka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2297 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Vinkki! Lisää salaattiin oliiveja halutessasi.

Kommentit (4)

Vierailija

Mitähän tuon Dukkah-mausteseoksen sijaan voisi käyttää? "Pähkinäallergia"

Tarkkamartta

Kuvassa näkyy myös oliiveja mutta ei mainita reseptissä?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista!

Se voisi toimia, että paistaa leipämurua rapeaksi, maustaa murun hyvin ja ripottelee sitä salaatin päälle dukkahin sijaan.

Oliivit sopivat salaattiin myös, joten niitä voi halutessaan lisätä. Lisäsimme tämän reseptiin vinkiksi!

Höpönaattori

Tarkkamartta: luepa se ohje uudestaan ja varsinkin viimeinen rivi...