Hölskytetty varhaiskaalisalaatti
Ainekset (6 annosta)
650 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min
Tee näin:
Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet.
Puolita varhaiskaali ja poista kova kanta.
Leikkaa varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Huuhtele varhaiskaali lävikössä ja valuta hyvin.
Hienonna tuore tilli.
Puolita uusi sipuli ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi, myös sipulin varret.
Lisää kaikki hölskytetyn varhaiskaalisalaatin ainekset astiaan, jossa on tiivis kansi.
Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.
Anna hölskytetyn varhaiskaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.
Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua.