
2 rs (à 250 g) miniluumutomaatteja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 nippua(900 g) tuoretta, vihreää tankoparsaa
2 pkt(300 g)kampasimpukoita (pakaste)
ripaus cayennenpippuria
tilkka kasvisöljyä paistamiseen
Kastike
1 ruukkukorianteria
1 dl kasvisöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1,5 tl suolaa
Kampasimpukat ja paahdettu miniluumutomaatti-parsasalaatti (K-Ruoka.fi)
Työvaiheet
Halkaise tomaatit ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja kääntele sekaan tilkka öljyä. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa noin tunti, kunnes tomaatit ovat puoliksi kuivia.
Kuivaa sillä aikaa sulatettujen kampasimpukoiden pinnat. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennenpippurilla.
Kuori vihreiden parsojen varren alaosan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kuivuneet tyvet. Pilko varret 4-5 osaan. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia ja valuta. Pidä lämpimänä.
Pane korkeaan kapeaan kulhoon kastikkeen öljy, korianterinlehdet, sitruunanmehu, suola ja mustapippurirouhe. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kun tomaattien paahtoaikaa on jäljellä vielä noin 5 minuuttia kuumenna öljytilkka pannulla ja paista kampasimpukat ensin toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, simpukan koosta riippuen noin 1 minuutti/puoli. Käännä ja paista samaan tapaan toiselta puolelta, kunnes kampasimpukat ovat kypsiä.
Nosta paahtuneet tomaatit uunista ja sekoita joukkoon parsapalat sekä korianteri-sitruunaöljy. Tarjoa paistetut kampasimpukat salaatin päältä.