Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kesäinen papusalaatti

Ainekset

200
g
vihreitä papuja
2
pienehköä kesäpunasipulia varsineen
3
rkl
(luomu)sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
300
g
kasviksia (esim. suippopaprikaa tai kesäkurpitsaa)
1
prk
(n. 400 g) papusekoitusta (esim. Biona)
1
pkt
(200 g) fetaa isona palana
3
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
yrttejä
salaattia

Työvaiheet

  1. Poista pavuista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 min. Heitä keitinvesi pois. Laita pavut kylmään veteen odottamaan.
  2. Viipaloi sipulit ohuen ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi varret ja laita ne hetkeksi sivuun. Laita sipulit tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon sitruunamehu, suola, sokeri ja pippuri. Anna sipulin marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  3. Leikkaa kasvikset, paprika tai kesäkurpitsa, pieniksi, noin 3 x 5 cm, paloiksi. Paahda niitä vihreiden papujen kanssa grillissä parilapannussa muutama minuutti. Lisää kasvikset tarjoilukulhoon. Valuta papusekotuksesta vesi pois ja lisää se murustellun fetan kanssa muiden aineiden joukkoon.
  4. Lisää oliiviöljy, riivityt yrtit ja sipulinvarret. Sekoita hyvin. Viimeistele salaatilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa maalaisleivän kanssa.

Luonteikkaan papusalaatin kumppaniksi istuu lempeän hapokas ja mausteisen hedelmäinen Tilia Pinot Grigio, 8,59 e , Argentiinan Mendozasta. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Panzanellaan uppoavat sujuvasti leivänkannikatkin. Grillilämpimät kasvikset ja paahtunut leipä imevät kastikkeen maut nopeasti itseensä, joten maustumisaikaa ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu panzanella

Ainekset

6
tomaattia
4
aprikoosia
2
suippopaprikaa
1
nippu
punasipulia
1
sitruuna
1
pieni maalaisleipä
2
rkl + 4 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oreganoa hienonnettuna tai 2 tl kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai valmista hiillos.

  2. Halkaise neljä tomaattia ja aprikoosit, poista aprikooseista kivet. Halkaise paprikat, sipulit ja sitruuna. Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi. Sivele vihanneksiin, hedelmiin ja leipiin noin 2 rkl öljyä ja paahda niitä grillissä 5–10 minuuttia.

  3. Halkaise jäljellä olevat kaksi tomaattia ja raasta ne leikkauspinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista paahtuneesta sitruunasta mehu soseeseen. Lisää etikka, suola ja sokeri. Raasta valkosipuli joukkoon. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja valuta samalla 4 rkl öljyä joukkoon. Mausta kastike oreganolla.

  4. Pilko grillatut kasvikset ja leipä suupaloiksi ja laita ne kulhoon kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2922 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.