Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Salaatit
14:02 | 9.4.2014

Kesäinen papusalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 minuuttia
Keskivaikea

Kesäinen papusalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
vihreitä papuja
2
pienehköä kesäpunasipulia varsineen
3
rkl
(luomu)sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
300
g
kasviksia (esim. suippopaprikaa tai kesäkurpitsaa)
1
prk
(n. 400 g) papusekoitusta (esim. Biona)
1
pkt
(200 g) fetaa isona palana
3
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
yrttejä
salaattia

Vaiheet

  1. Poista pavuista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 min. Heitä keitinvesi pois. Laita pavut kylmään veteen odottamaan.
  2. Viipaloi sipulit ohuen ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi varret ja laita ne hetkeksi sivuun. Laita sipulit tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon sitruunamehu, suola, sokeri ja pippuri. Anna sipulin marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  3. Leikkaa kasvikset, paprika tai kesäkurpitsa, pieniksi, noin 3 x 5 cm, paloiksi. Paahda niitä vihreiden papujen kanssa grillissä parilapannussa muutama minuutti. Lisää kasvikset tarjoilukulhoon. Valuta papusekotuksesta vesi pois ja lisää se murustellun fetan kanssa muiden aineiden joukkoon.
  4. Lisää oliiviöljy, riivityt yrtit ja sipulinvarret. Sekoita hyvin. Viimeistele salaatilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa maalaisleivän kanssa.

Luonteikkaan papusalaatin kumppaniksi istuu lempeän hapokas ja mausteisen hedelmäinen Tilia Pinot Grigio, 8,59 e , Argentiinan Mendozasta. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)

Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
papu
feta

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini