Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 minuuttia
Keskivaikea
Kesäinen papusalaatti
Ainesosat
200
g
vihreitä papuja
2
pienehköä kesäpunasipulia varsineen
3
rkl
(luomu)sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
300
g
kasviksia (esim. suippopaprikaa tai kesäkurpitsaa)
1
prk
(n. 400 g) papusekoitusta (esim. Biona)
1
pkt
(200 g) fetaa isona palana
3
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
yrttejä
salaattia
Vaiheet
- Poista pavuista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 min. Heitä keitinvesi pois. Laita pavut kylmään veteen odottamaan.
- Viipaloi sipulit ohuen ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi varret ja laita ne hetkeksi sivuun. Laita sipulit tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon sitruunamehu, suola, sokeri ja pippuri. Anna sipulin marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
- Leikkaa kasvikset, paprika tai kesäkurpitsa, pieniksi, noin 3 x 5 cm, paloiksi. Paahda niitä vihreiden papujen kanssa grillissä parilapannussa muutama minuutti. Lisää kasvikset tarjoilukulhoon. Valuta papusekotuksesta vesi pois ja lisää se murustellun fetan kanssa muiden aineiden joukkoon.
- Lisää oliiviöljy, riivityt yrtit ja sipulinvarret. Sekoita hyvin. Viimeistele salaatilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa maalaisleivän kanssa.
Luonteikkaan papusalaatin kumppaniksi istuu lempeän hapokas ja mausteisen hedelmäinen Tilia Pinot Grigio, 8,59 e , Argentiinan Mendozasta. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)