Kesäkeiton raaka-aineista syntyy rapea salaatti, jonka voi tarjota joko haaleana tai kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo
Kesäkeittosalaatti
Ainesosat
8
pientä varhaisperunaa
4–8
pikkuporkkanaa
200
g
kukkakaalia
1
dl
herneitä tai kourallinen herneenpalkoja
muutama
retiisi
1
pieni kerä sydän- tai muuta salaattia
Tillimajoneesi
1
dl
täysmajoneesia
1
rkl
kermaviiliä tai ranskankermaa
1
rkl
sitruunan mehua
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
3
rkl
hienonnettua tilliä
Vaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta kastike viileään odottamaan.
- Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori ne. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä ensin porkkanoita ja kukkakaaleja 2 minuuttia. Lisää sitten herneenpalot tai herneet ja jatka keittämistä noin minuutti. Valuta kasvikset.
- Puolita tai viipaloi perunat ja leikkaa porkkanat tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Viipaloi retiisit.
- Huuhtaise ja revi salaatti tarjoiluvadille. Asettele kasvikset päälle. Viimeistele tillimajoneesilla.
Annokselle sopii lempeän hapokas viini, jossa on pehmeää hedelmäisyyttä hapokkuuden vastaparina. Kokeile esimerkiksi itävaltalaista, kepeää Jurtschitsch Rosé vom Zweigeltia, 13,90 e. (Juomasuositus Sanna Maskulin)