Kaupallinen yhteistyö
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Knorr

Kasvisliemessä keitetystä kvinoasta valmistetaan couscousin tyyppinen salaatti, jonka kruunaa raikas minttukastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia + jäähdyttäminen

Kvinoasalaatti ja minttukastike

Ainekset

Salaatti
2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
2
Knorr “Fond du Chef “ kasvisliemi -annosfondia
1
rkl
oliiviöljyä
1
oranssi paprika
1
keltainen paprika
1
sitruuna
1/4
tl
valkopippuria
1
dl
tuoretta korianteria
Kastike
2
dl
tuoretta minttua
1
dl
tuoretta korianteria
2
valkosipulinkynttä
2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
sokeria
hyppysellinen suolaa

Työvaiheet

  • Huuhtele kvinoa siivilässä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kasvisliemi-annosfondit. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kvinoa on kypsää, nosta kattila liedeltä ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Sekoita välillä jäähtymisen aikana, jotta kvinoa pysyy irtonaisena. 
  • Leikkaa paprikat ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne jäähtyneen kvinoan joukkoon. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla ja pippurilla. 
  • Hienonna korianteri ja sekoita salaatin joukkoon. Nosta salaatti maustumaa jääkaappiin ja odottamaan tarjoilua.
  • Valmista kastike. Hienonna minttu, korianteri ja valkosipuli. Sekoita yrtit ja valkosipuli kulhossa jogurtin joukkoon. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.  Purista joukkoon sitruunanmehu. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi ohjeessa pyydetään pilkkomaan varsiselleri, kun sellaista ei lue itse reseptissä? Ja laitetaanko tosiaan 4 dl: ään vettä 2kpl fondeja??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1206 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä

Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle....

kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla

Ainekset

1-2
ps
tuoretta pinaattia
1
kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa(tähän ei käy salaattijuustokuutio kun se menee uuniin)
5
dl
ruokakermaa
9
täysjyvälasagnelevyä
100-200
g
pinjansiemeniä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
Apetit kirjolohta (ei savustettua)
Kasviskaviaarisalaatti
1
prk
kermaviiliä
1
paprika
1
ruukku
persiljaa
3
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
suolakurkkua
1
rkl
sinappia

Työvaiheet

Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1206 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Aito kreikkalainen horiatiki-salaatti valmistetaan ilman lehtisalaattia. Oreganoa saa olla reilusti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Horiatiki-salaatti

Ainekset

2
häränsydän- tai pihvitomaattia
1
kurkku
1
vihreää paprikaa
1
pieni punasipuli
200
g
fetajuustoa
½
dl
kalamata-oliiveja
3
tl
oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
sokeria
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprikat reiluksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi.

  2. Sekoita kasvikset ja punasipuli keskenään kulhossa. Lisää oliivit.

  3. Vatkaa oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka, ja lisää oregano (2 tl), sokeri ja suola. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pyyhi feta juusto kuivaksi talouspaperilla. Painele juuston pintaan loput oreganosta (1 tl). Lohko feta paloiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Tarjoa lisäksi halutessasi rapeakuorista leipää.

Kommentit (3)

Vierailija

Höpöhöpö nuiden etikkojenne kans, sitruunaa siihen tulee eikä etikkaa..

Vierailija

Kreikassa niiden luulisi tietävän parhaiten. Kreikankielisessä Wikissäkään ei mainita sitruunaa, vaan viinietikka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 226 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Vinkki! Lisää salaattiin oliiveja halutessasi.

Kommentit (4)

Vierailija

Mitähän tuon Dukkah-mausteseoksen sijaan voisi käyttää? "Pähkinäallergia"

Tarkkamartta

Kuvassa näkyy myös oliiveja mutta ei mainita reseptissä?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista!

Se voisi toimia, että paistaa leipämurua rapeaksi, maustaa murun hyvin ja ripottelee sitä salaatin päälle dukkahin sijaan.

Oliivit sopivat salaattiin myös, joten niitä voi halutessaan lisätä. Lisäsimme tämän reseptiin vinkiksi!

Höpönaattori

Tarkkamartta: luepa se ohje uudestaan ja varsinkin viimeinen rivi...