Käyttäjä34691 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
LCHF coleslaw
LCHF coleslaw

Terveellinen, vähähiilihydraattinen kaalisalaatti

LCFH reseptiä tälle maailmankuululle kaalisalaatille ei ole vielä tullut vastaan, jotein tein sellaisen. Terveellistä, maukasta ja erittäin monipuolista. Heitä joukkoon kuivatun saksankuminan siemeniä tai kaksi teelusikallista karkeasiementäistä sinappia, jotta saat hyvän maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2

LCHF coleslaw salaatti

Ainekset

100
g
kaalia
50
ml
majoneesiä
1
ripaus
suolaa, pippuria ja sitruunamehua

Työvaiheet

1.Poista ydin ja raasta kaali monitoimikoneella, mandoliinilla tai terävällä juustoleikkurilla.

2. Aseta kaali keskikokoiseen kulhoon.
3 .Lisää suola ja sitruunamehu.
4. Sekoita ja anna seistä 10 minuuttia, jotta kaali kuivuu hieman. Hävitä ylimääräinen neste.
5. Sekoita kaali, majoneesi ja valinnainen sinappi.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä on Saksankumina? Mikäli löysin oikean tiedon netistä, kyseessä ei ole kuminan siemenet vaan fenkolin siemenet. Pitääkö paikkansa? Helpolla menee kuminat, juustokuminat ja nyt vielä Saksankuminat sekaisin. Niin ja mustat kuminansiemenet. Heh heh. Tätä salaattia täytyy kyllä tehdä. Kaali on aliarvostettu raaka-aine.

Vierailija

Mitä on Saksankumina?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-papusalaatti

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
½
dl
auringonkukansiemeniä
400
g
lämminsavulohta
Rakuuna-sinappikastike
½
ruukkua
ranskalaista rakuunaa
½
sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
Dijon-kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.

  2. Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi

  4. Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  5. Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.

Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Caesarsalaatista saa vegaanisen korvaamalla kastikkeen anjovikset ja kananmunan suolaisen kirpeillä kapriksilla ja kermaisilla cashewpähkinöillä. Tässä ohjeessa salaatti grillataan, mutta voit yhtä hyvin käyttää sen nopeasti kuumalla paistoparilalla ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti ja vegaaninen caesarkastike

Ainekset

2
isoa romainesalaattia tai 4 sydänsalaattia öljyä, sormisuolaa ja pippuria
Vegaaninen caesarsalaatti
6
valkosipulinkynttä
1
rkl + 3 rkl
oliiviöljyä
2 ½
dl (150 g)
cashewpähkinöitä
2
pienen sitruunan mehut
4
tl
pikkukapriksia
2
tl
kapristen lientä
1
tl
(dijonin)sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin 2
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin caesarkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä pehmeäksi pannulla. Kaada tehosekoittimen kulhoon.

  2. Lisää loppu öljy, pähkinät, sitruunan mehu, kaprikset ja niiden liemi, sinappi, vaahterasiirappi ja vettä vähän kerrallaan. Anna koneen käydä ja lisää vettä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Siirrä jäähtymään.

  3. Leikkaa salaatit pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinnat oliiviöljyllä ja aseta leikkauspinta alaspäin grilliin. Grillaa 2 minuuttia. Ota salaatit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa caesarkastikkeen ja halutessasi papulisäkkeen (ohje alla) kanssa.

Vinkki! Helppo papulisäke valmistuu näin. Valuta tölkillinen isoja valkopapuja, lorauta joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja saman verran öljyä, lisää yksi murskattu valkosipulinkynsi, mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Herkullinen savukalasalaatti luottaa kahden kastikkeen voimaan. Enempi on parempi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min + riisin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Punainen savukalasalaatti

Ainekset

dl
täysjyväriisiä
dl
punajuurimehua
dl
vettä
½
tl
suolaa
150
g
fenkolia
½
punasipuli
½
ruukkua
tilliä
1
dl
hapankaalia
Vinegretti
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
Sinappikastike
¼
dl
sinappia
¼
dl
ruokosokeria
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
punaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
250
g
(valkosipulilla maustettua) savusärkeä (esim. Järkisärki)

Työvaiheet

  1. Kiehauta mehu, vesi ja suola kattilassa ja keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita vinegretin ainekset ja kääntele lähes jäähtyneeseen punajuuririisiin.

  2. Suikaloi fenkoli hyvin ohueksi, kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna tilli. Kääntele nämä yhdessä hapankaalin kanssa salaattiin.

  3. Tee sinappikastike. Mittaa sinappi ja ruokosokeri kulhoon. Vatkaa rypsiöljy voimakkaasti joukkoon käsin, kunnes kastikkeesta tulee majoneesimaista. Mausta etikalla ja suolalla.

  4. Tarjoa salaatin ja kalan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun saat salaatinlehtinyytin, jonka sisään on kääräisty bulgogia kastikkeiden ja pikkeleiden kanssa, käsissäsi on korealainen ssäm (tai ssam).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ssäm

Ainekset

1
cosmopolitan-salaatti
4
kevätsipulia
4
rkl
tuoretta korianteria
½
ruukkua
minttua
1
porkkana
4
annosta
bulgogia (ks. ohje alla)
1
dl
seesamikurkkuja (ks. ohje alla)
4
rkl
korealaista yleisdippiä (ks. ohje alla)
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Puolita salaatinlehdet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Revi mintunlehdet. Kuori ja raasta porkkana karkeasti.
  2. Kokoa salaatinlehdelle bulgogia, kevätsipulia, yrttejä, porkkanaa, seesamikurkkuja sekä dippiä. Lisää halutessasi majoneesia.

Bulgogi

Ainekset

Marinadi
½
päärynä (tai nashi-hedelmä)
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi
400
g
naudan ulkofileetä
1
tl
sormisuolaa
Paistamiseen
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta päärynä, inkivääri ja valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadi lihapalojen joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
  3. Valuta lihaviipaleet marinadista, mausta suolalla ja paista yhdeltä puolelta öljyssä kovalla lämmöllä 1 minuutti. Älä kääntele lihaa. Käännä ja paista vielä 1–2 minuuttia riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarjoa bulgogi bibimbapissa tai ssämien sisällä.

Seesamikurkut

Ainekset

1
(noin 400 g)
kurkku
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
merisuolaa
2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku. Sekoita loput ainekset keskenään ja kääntele kurkkuihin. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.

Korealainen yleisdippi

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes niihin tulee hiukan väriä.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa yleisdippi esimerkiksi bibinbabin ja kevätsipulipannareiden kanssa.

Kommentit (0)