Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje: Sirpa Welch Kuvat: Jorma Reinilä

Supertähdet-ohjelmassa syödään Mika Häkkisen päivänä perunasalaattia, jonka päälle paistetaan iso leike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mikan perunasalaatti

Ainekset

1
kg
punakuorisia perunoita
8
rkl
silputtua varsisipulia/ruohosipulia
2
rkl
kapriksia
6
rkl
oliiviöljyä
1
tl
hienonnettua valkosipulia
2
tl
Dijon-sinappia

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat jäähtyneet, pilko perunat joko kuorineen tai ilman.
  2. Silppua ruohosipuli ja lisää ne ja kaprikset perunoiden kanssa.
  3. Sekoita öljy, hakattu valkosipuli sekä sinappi. Kaada kastike perunoiden päälle sekoita hyvin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täysjyväkuskus tekee salaatista ruokaisamman ja savutofu tuo aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofusalaatti

Ainekset

1
dl
täysjyväkuskusia
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
1/4
jättisipulia
100
g
lehtikaalia
2
rkl
sitruunamehua
sokeria ja suolaa
2
rkl
öljyä
200
g
erilaisia tomaatteja
Lisäksi
200
g
savutofua
1
rkl
paahdettua hasselpähkinää
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Mittaa kuskus kulhoon. Sekoita joukkoon kiehuva vesi, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Peitä kulho foliolla ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri.
  3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot sekä marinoitu sipuli ja lehtikaali kuskusin joukkoon.
  4. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät sivuun pannulta. Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista viipaleita pannulla muutama minuutti niin, että ne ovat kauniin ruskeita.
  5. Lusikoi kuskussalaattia lautasille ja nosta tofupalat annoksen päälle. Rouhi paahdettuja hasselpähkinöitä ja ripottele lopuksi salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pikapaistettu paksoi tuo paahteista makua reilun värikkääseen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 13 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi-paksoisalaatti

Ainekset

300
g
kirjolohifileetä
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
sokeria
Lisäksi
400
g
paksoita (paistetaan pannulla)
2
porkkanaa (sheivattuja lastuja)
Soijakurkut
1/2
kurkku
1
rkl
soijaa
1
rkl
limetti
ripaus
sokeria

Työvaiheet

  1. Aloita soijakurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä niin, että maut sekoittuvat. Anna vetäytyä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa lohifilee kahdeksi annospalaksi. Sekoita pienessä kulhossa miso, öljy, soija, etikka ja ripaus sokeria. Sivele noin puolet misomarinadista lohipalojen pintaan. Paista lohipaloja pinnoitetulla paistipannulla nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
  3. Leikkaa paksoit puoliksi. Vedä porkkanasta ohuita lastuja juustohöylällä. Nosta lohipalat pois pannulta ja pidä lämpimiä folion alla. Pyyhkäise pannulta enimmät lohen rasvat pois ja pikapaista paksoita pannulla noin 2-3 minuutin ajan. Nostele lautasille paksoit, lohi ja porkkanalastuja. Lusikoi joukkoon loppu misomarinadi ja soijakurkkuja.

Vinkki Salaatti saa olla reilun värikästä. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia, niin saat paljon makua ja vältät kyllästymisen. Monet salaatit kestävät
hyvin paistamista, ja kypsentäminen antaa niille aivan uudenlaista, paahteista makua. Paksoin lisäksi kannattaa kokeilla romainesalaattia ja sikurisalaattia.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuoreet yrtit ja vesimeloni raikastavat papusalaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-herkkusienisalaatti

Ainekset

200
g
vihreitä papuja
100
g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
prk (n. 200 g)
mustapapuja
1
ruukku
rapeaa salaattia
2
viipaletta
vaaleaa kokojyväleipää
Chimichurri
1/2
ruukku
korianteria
1/2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
rkl
öljyä paistamiseen
(vesimelonia)

Työvaiheet

  1. Aloita chimichurrista. Mittaa kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Napsauta pavuista päät pois ja keitä papuja 4-5 minuuttia.
  3. Viipaloi herkkusienet ja hienonna valkosipuli. Paista herkkusieniä, valkosipulia, papuja ja revittyä leipää pannulla tilkassa öljyä.
  4. Valuta mustapavut liemestään. Revi salaatti ja leipäviipaleet sopiviksi suupaloiksi. Lusikoi herkkusieni-papuseosta salaattivadille. Nostele joukkoon mustapavut, salaatti, leipä ja chimichurrikastike. Viimeistele annos halutessasi muutamalla vesimelonisiivulla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyet kikherneet ovat muiden papujen tapaan oikeita kuitupommeja, joista on apua sekä ruoansulatuksessa että painonhallinnassa. Kikherneitä voi paahtaa myös uunissa parikin purkkia kerrallaan. Paahdettuina ja maustettuina ne ovat mahtavia leffanaposteltavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kvinoan kypsenys + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-lohisalaatti

Ainekset

1/2
dl
kvinoaa
1
prk (380/230 g)
kikherneitä
1
tl
öljyä
1/2
tl
savupaprikaa
ripaus
suolaa
1
dl
säilykemaissia
12
kirsikkatomaattia
6
dl
babypinaattia
100
g
lämminsavulohta
Kastike
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä. Kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja paahda rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Mausta savupaprikalla ja suolalla.
  3. Valuta säilykemaissi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita babypinaatti salaattikulhoon ja nostele joukkoon kvinoa, maissi ja tomaatit. Paloittele lohi ja sekoita yhdessä kikherneiden kanssa salaatin joukkoon.
  4. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja lusikoi salaatin joukkoon.

Vinkki  Säästä purkin liemi ja käytä esimerkiksi leivonnassa valkuaisen korvikkeena tai lettutaikinassa parantamaan rakennetta.

Kommentit (0)