Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje: Sirpa Welch Kuvat: Jorma Reinilä

Supertähdet-ohjelmassa syödään Mika Häkkisen päivänä perunasalaattia, jonka päälle paistetaan iso leike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mikan perunasalaatti

Ainekset

1
kg
punakuorisia perunoita
8
rkl
silputtua varsisipulia/ruohosipulia
2
rkl
kapriksia
6
rkl
oliiviöljyä
1
tl
hienonnettua valkosipulia
2
tl
Dijon-sinappia

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat jäähtyneet, pilko perunat joko kuorineen tai ilman.
  2. Silppua ruohosipuli ja lisää ne ja kaprikset perunoiden kanssa.
  3. Sekoita öljy, hakattu valkosipuli sekä sinappi. Kaada kastike perunoiden päälle sekoita hyvin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makealla mangochutneylla silattu suolainen uunifeta on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makea linssisalaatti ja paistettua fetaa

Ainekset

1
pkt (150 g)
fetaa
1 1/2
rkl
mangochutneytä
1
pkt
vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
kurkku
100
g
kirsikkatomaatteja
Hunajavinegretti
1/2
dl
hienonnettua tilliä tai minttua tai molempia
4
tl
täysjyväsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja sivele päälle mango-chutneytä. Valuta ja huuhdo linssit ja levitä leivinpaperille tasaisesti. Laita feta ja linssit uuniin. Paista fetaa noin 20 minuuttia.
  2. Ota linssit uunista 5 minuutin kuluttua ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
  3. Sekoita hunajavinegretin ainekset keskenään. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja tomaatit lautaselle. Nosta päälle feta ja ripottele rapeat linssit päälle. Pirskota päälle kastiketta ja tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on! Salaatti, jota ei kannata jättää kokeilematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paahtoporkkana-vesimelonikuskus

Ainekset

170
g
pekonia
500
g
vesimelonia
1
rs (100g)
vuonankaalia
200
g
fetajuustoa
2
dl
tuoreita vadelmia
PAAHDETUT PORKKANAT
1
kg
varhaisporkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
KUSKUS
2
dl
täysjyväkuskussuurimoita
2
dl
vettä
1/2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
tuoreita vadelmia
4
rkl
hunajaa
1
rkl
(vadelma)viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin porkkanat. Harjaa tai kuori porkkanat. Käytä ohuet sellaisinaan, halkaise paksut. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) 8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin.
  2.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita porkkanat kulhoon. Lisää oliiviöljy, appelsiinimehu, suola ja pippuri. Kääntele, jotta porkkanat maustuvat kauttaaltaan. Kaada porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Kypsennä kuskus. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kuskussuurimot liemeen. Anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Erottele suurimot sitten haarukalla ilmaviksi.
  4. Levitä pekoniviipaleet kylmään pannuun. Paista ne hitaasti paahtuneen värisiksi. Käännä ja paista toiselta puolelta. Valuta talouspaperilla. Paloittele jäähtyneet pekonit.
  5. Tee kastike. Muhenna vadelmat haarukalla kulhossa. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kuutioi vesimeloni. Lado laakealle vadille kuskusta, paahdettuja porkkanoita, vuonankaalia ja vesimelonia. Ripottele pekoni, murusteltu feta ja tuoreet vadelmat päälle. Valuta vadelmakastiketta pinnalle tai tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Ihastuttavan kevyt ja lämmin salaatti on arkiruoan pelastus. Inkiväärinen kastike raikastaa makean kurpitsan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kurpitsasalaatti ja inkiväärikastike

Ainekset

1
pss (180g)
valkosipuli­yrttimaustettuja katkarapuja (esim. Pirkka)
2
verigreippiä
1
(noin 300g)
pieni myskikurpitsa
punakaali
1
ruukku
korianteria
2
rkl
öljyä
4
rkl
kookoshiutaleita
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
limen mehu
2
rkl
suolaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
inkivääriä
2
tl
seesam-öljyä
1/2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Anna katkarapujen sulaa yön yli jääkaapissa. Kuori greippi ja leikkaa hedelmä kalvojen välistä terävällä veitsellä. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsa noin 2 sentin siivuiksi. Suikaloi kaali ja hienonna korianteri.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsasiivuja molemmin puolin muutama minuutti, sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja suola.
  3. Asettele salaatin ainekset kukin erikseen laakeaan astiaan tai sekoita kaikki yhteen isossa kulhossa. Purista limeistä mehu ja sekoita joukkoon soijaa, raastettua inkivääriä, seesamöljyä ja kalakastiketta. Tarjoile kastike salaatin kanssa joko erikseen tai sekoita sen joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Maa-artisokka on syksyn erikoisherkku. Paahda se uunissa meheväksi.

Maa-artisokan kuori irtoaa helposti lusikalla raaputtamalla. Voit myös pestä ne ja paahtaa kuorineen, näin saat lisää makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunissa paahdettua maa-artisokkaa ja linssejä

Ainekset

2
ps (à 500g)
maa-artisokkaa
1
ps (300 g)
mangoldia
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
tlk (310 g)
linssejä (esim: Bonduelle)
4
keitettyä kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
kuminan siemeniä
KASTIKE
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1
rkl
punaviinietikkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
roseepippureita
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat tai pese ne huolellisesti juuriharjalla. Leikkaa pienimmät kahteen osaan, isoimmat suupaloiksi. Hienonna mangoldi, halkaise tomaatit ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Valuta linssit ja kuori keitetyt munat.
  2. Levitä maa-artisokat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja kumina. Paahda maa-artisokkia 180 asteessa 40 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Tee sillä aikaa salaatinkastike. Yhdistä kulhossa sinappi, etikka ja öljy. Mausta pippurilla ja suolalla, hienonna joukkoon tilli. Sekoita linssit, sipuli, tomaatit ja mangoldit kastikkeeseen maustumaan.
  4. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut maa-artisokat lämpiminä ja laita annosten päälle keitetyt munat.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan kastikkeen ohjeesta jäänyt osa raaka-aineista pois?
Öljyn ja etikan määrää ei ainakaan mainita..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Ainekset ovat nyt oikeilla paikoillaan.