ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Upota salaattiin mustikkaa, fetaa ja herneenversoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkavinaigrette

Ainekset

3
dl
mustikoita
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurapalat tekevät tästä kesäsalaatista yllättävänkin ruokaisan. Kastikkeeksi tehdään helppo vegaaninen majoneesi. Makunsa se saa savupaprikasta!

Jos haluat salaatista gluteenittoman, vaihda kaurapala savutofuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokkasalaatti ja savupaprikakastike

Ainekset

1
pkt
yrttimaustettua kaurapalaa (Yosa Block)
1
prk
artisokansydämiä öljyssä
2
tl
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
ruukkua
salaattia
6
kpl
tomaattia
1
prk
(kalamata)oliiveja
Savupaprikakastike
1
dl
soijajuomaa
3
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
savupaprikaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi kaurapala ja valuta artisokat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kaurakuutiot ja artisokat saavat väriä. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
  3. Suikaloi salaatit suureen kulhoon ja lohkoa joukkoon tomaatit. Pyöräytä puolet kastikkeesta joukkoon (säästä osa tarjottavaksi). Lisää oliivit, kaurapalat ja artisokat.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-juustosalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
15
vihreää parsaa
4
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
hunajameloni
200
g
kotijuustoa
2
rkl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
l
salaattipinaattia
muutama
oksa minttua
Mansikkavinegrette
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1
rkl
vettä
2
rkl
öljyä
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
  3. Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
  4. Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.

VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tilli ja parsa ovat yllättävän ihana yhdistelmä. Sekoita salaatti ohuista parsasiivuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Höylätty parsasalaatti

Ainekset

1
kg (2 nippua)
vihreää parsaa
50
g
pinjansiemeniä
100
g
parmesaania
2
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
ruohosipulia hienonnettuna
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese parsat ja taita varsista muutaman sentin mittainen kova tyvi pois. Vuole parsatangot pituussuunnassa suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  2. Paahda pinjansiemeniä kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat väriä, pari minuuttia riittää.
  3. Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  4. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhossa. Lisää parsat, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi sekaisin.
  5. Tarjoa salaatti isosta kulhosta tai nostele se lautasille. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Vihreään perunasalaattiin pilkotaan tilliä, korianteria, limeä, kurkkua ja kevätsipulia. Makuisan salaatin kaveriksi paistetaan siikafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä perunasalaatti ja paistetut siikafileet

Ainekset

1/2
kurkku
1
tl
suolaa
700-800
g
varhaisperunoita
3
kevätsipulia
1/2
ruukkua
tilliä
Kastike
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
tilliä
1/2
ruukkua
korianteria
1
ps (50 g)
mantelilastuja
3/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
Paistetut siikafileet
600
g
siikafileitä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon, lisää 1 tl suolaa ja jätä huoneenlämpöön itkettymään 30 minuutiksi.
  2. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat, peitä keittiöliinalla ja anna jäähtyä hetki.
  3. Tee kastike. Purista limetin mehu ja hienonna tilli ja korianteri. Soseuta kastikkeen aineet sauvasekoittimella.
  4. Valuta kurkut siivilässä ja kaada takaisin kulhoon.
  5. Hienonna kevätsipulit ja ½ ruukku tilliä. Litistä perunat kevyesti esimerkiksi kauhan kuperalla puolella. Sekoita kevätsipulit, tilli, perunat ja kastike kurkkujen joukkoon.
  6. Kuivaa siikafileet tarvittaessa talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi pannussa, lisää fileet pannuun nahkapuoli alaspäin. Anna paistua liikuttelematta pari minuuttia, kunnes filee alkaa vaaleta reunoilta. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Tarjoa heti perunasalaatin kanssa.

Kommentit (0)