Upota salaattiin mustikkaa, fetaa ja herneenversoja.
Mustikkavinaigrette
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
Upota salaattiin mustikkaa, fetaa ja herneenversoja.
Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.
Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.
Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.
Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.
Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.
Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä kylmän veden alla. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kvinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi, huuhtele ja valuta hetki.
Hienonna persilja, minttu ja tilli. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää yrtit. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä keitetty kvinoa ja sekoita hyvin.
Halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku. Sekoita suola ja pippuri öljyn sekaan. Sekoita tomaatit, kurkut ja kastike salaattiin.
Anna maustua kylmässä tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan lounaaksi tai grillatun lihan lisukkeena.
Lohi raakakypsytetään hapokkaalla limetillä, soijalla ja suolalla. Runsaat yrtit antavat kulhosalaatille mahtavan aromaattisen maun.
Poista lohesta nahka ja leikkaa kala sentin kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää soija, suola ja seesamiöljy. Sekoita niin että maut tasoittuvat ja siirrä lohi kylmään salaatin valmistumisen ajaksi.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä huuhdellen.
Kuori porkkanat ja tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita lastuja. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.
Sekoita chilikastike (katso ohje alta).
Kokoa nuudeleita, kasviksia, edamame-papuja, lohta ja yrttejä bowl-tyylisiin kulhoihin. Lusikoi chilikastiketta päälle.
Vinkki! Pakastetut edamamepavut ovat nopeasti käyttövalmiita. Niille riittää sulatus siivilässä haalealla vedellä huuhdellen.
Punasipuli pyöristyy ja makeutuu juuri sopivasti, kun se käy paistinpannulla ennen salaattiin lisäämistä. Salaatti maistuu joko lämpimänä tai kylmänä.
Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet pienessä kulhossa.
Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.
Leikkaa sipulit viipaleiksi ja paista viipaleita öljyssä noin 2 minuuttia. Lisää kurkuma, kuminan siemenet ja suola, ja jatka paistamista toiset 2 minuuttia.
Siirrä perunat tarjoilukulhoon. Puolita isoimmat. Sekoita perunoiden joukkoon paistettu sipuli, pakasteherneet ja kastike. Revi joukkoon mintunlehtiä ja leikkaa kotijuusto joko viipaleiksi tai kuutioiksi salaatin pinnalle.
Ladataan...