Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta, 525 kcal / annos
Keskivaikea
Ohranjyväsalaatti
Ainesosat
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
dl
täysjyväohrasuurimoita
1
kesäkurpitsa
2
punaista paprikaa
½
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
sitruuna
Lisäksi
400
g
grillattua tai paistettua broileria
1
ruukku
rucolaa
Vaiheet
- Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää liemikuutio ja ohrasuurimot. Keitä noin 8 minuuttia ja valuta ohra hyvin.
- Paloittele kesäkurpitsa, paprikat ja munakoiso reiluiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset ja valkosipulit leivinpaperin päälle uunipelille. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sitruunasta mehu ja valuta kasvisten päälle.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota kasvikset uunista ja jäähdytä hieman. Sekoita kulhossa kasvikset ja ohra. Anna makujen tasaantua tunnin verran. Jaa seos lautasille.
- Viipaloi broileri ja revi rucola. Asettele ne annosten päälle.