Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 t
Helppo
Paahdettu kurpitsasalaatti
Ainesosat
1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.