Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti valmistaa Soppa365-tv:ssä lohisalaattia ja avokadoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu lohi-avokadosalaatti

Ainekset

Sokerisuolattu lohi
400
g
lohifileetä
3/4
dl
sokeria
1/2
dl
suolaa
Paahdetut avokadot
4
kypsää avokadoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
Avokadokreemi
2
kypsää avokadoa
4
rkl
crème fraichea
1/2
tl
Suolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(1 rkl sitruunanmehua)
Lisäksi
1
kurkku
erilaisia salaatteja (esim. vesikrassia, punamangoldia ja friseesalaattia)

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka fileointiveitsellä ja nypi ruodot pinseteillä. Yhdistä sokeri ja suola. Levitä seos lohifileen molemmille puolille ja laita jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita avokadot leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaistu puoli ylöspäin. Ripottele suola ja pippuri avokadoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia tai kunnes avokadot saavat paahtuneen värin. Pirskota oliiviöljy päälle.
  3. Tee avokadokreemi. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Riko vispilällä ja sekoita créme fraîche joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi 1 rkl sitruunanmehua. Lusikoi kreemi pursotinpussiin.
  4. Huuhtele maustunut lohi kylmällä vedellä. Kuivaa huolellisesti. Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi. Hiillosta kuutiot kaasupolttimella tai paahda pinta kuumassa kuivassa pannussa. Älä kypsennä lohta.
  5. Viipaloi tai suikaloi kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Leikkaa paahdetut avokadot haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pursota kreemiä lautaselle ja lisää lohikuutiot sen päälle. Asettele muut ainekset lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.

Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu gazpachosalaatti

Ainekset

3
punaista paprikaa
1
pieni valkosipuli
4
minikurkkua tai 1 pieni kurkku
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
pieni kesäpunasipuli
Gazpachokastike
1
tomaatti
n. 4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
balsamiviinietikkaa
muutama basilikanlehti
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.

  3. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.

  4. Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.

  5. Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.

  6. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helpon pastasalaatin kastike terästetään piparjuurella. Kun olet aikeissa grillata, muista tämä takuuvarma lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuuri-pastasalaatti

Ainekset

300
g
pastaa
1
ps (65 g)
rucolaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
dl
kalamataoliiveja
KASTIKE
1
rkl
piparjuurta raastettuna tai tahnana
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa balsamikastiketta
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhdo se siivilässä nopeasti kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

  2. Pese ja hienonna rucola. Halkaise tomaatit, pilko salaattiherneet ja valuta oliivit.

  3. Tee kastike. Raasta piparjuuri tai käytä valmista tahnaa. Sekoita se öljyyn. Lisää balsamikastike ja suola, sekoita.

  4. Sekoita salaattiainekset ja kastike yhteen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tilli ja peruna ovat täydelliset yhdessä. Tarjoa simppeli perunasalaatti vaikka grilliruokien lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä tai uusia perunoita
1
(200 g)
kurkku
¾
dl
tilliä hienonnettuna
¾
dl
ruohosipulia hienonnettuna
KASTIKE
1
(luomu)sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu. Sekoita ne öljyyn. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita.

  2. Laita perunat kiehumaan. Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  3. Kuutioi perunat kuumina ja kaada kastike niiden päälle. Kun perunat ovat jäähtyneet, lisää kurkku ja yrtit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppo nuudelisalaatti maistuu kaikkien kesäruokien lisukkeena. Retiisi antaa makuun raikasta kipakkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Retiisi-nuudelisalaatti

Ainekset

1
pkt (200 g)
munanuudeleita
3–4
porkkanaa
1
nippu retiisejä
½
ruukku
korianteria
½
ruukku
minttua
Kastike
2
limettiä
½
dl
soijakastiketta
3
rkl
seesamiöljyä
2
tl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Huuhdo ne siivilässä nopeasti kylmällä vedellä, valuta hyvin ja leikkaa saksilla pienemmiksi paloiksi.

  2. Pese ja kuori porkkanat tarvittaessa, raasta karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit. Hienonna korianteri ja minttu.

  3. Purista limeteistä mehu. Lisää soijakastike, seesamiöljy ja sokeri, sekoita.

  4. Yhdistä salaattiainekset ja kastike.

Kommentit (4)

Vierailija

3 rkl seesamiöljyä?

Tuon nimeksi pitäisi vaihtaa _Seesamisalaatti_. Tuo määrä seesamiöljyä tappaa kaikki muut maut.

Vierailija

Voisiko sopia joku muu kastike ja voisiko retiisien tilalle käyttää jtn muuta?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Pelkkä limetti- tai sitruunamehu ilman soijaa ja seesamia sopisi varmaan hyvin. Tietenkin voi sekaan laittaa oliivi-tai rapsiöljyä. Retiisit voisi korvata vaikka pinaatinlehdillä. Tulee vähän erilainen salaatti mutta mielikuvitusta saa käyttää.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Itse kyllä laittaisin vain muutaman tipan paahdettua seesamiöljyä.