Soppakokki Antti valmistaa Soppa365-tv:ssä lohisalaattia ja avokadoa.
Paahdettu lohi-avokadosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohifileestä nahka fileointiveitsellä ja nypi ruodot pinseteillä. Yhdistä sokeri ja suola. Levitä seos lohifileen molemmille puolille ja laita jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Laita avokadot leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaistu puoli ylöspäin. Ripottele suola ja pippuri avokadoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia tai kunnes avokadot saavat paahtuneen värin. Pirskota oliiviöljy päälle.
- Tee avokadokreemi. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Riko vispilällä ja sekoita créme fraîche joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi 1 rkl sitruunanmehua. Lusikoi kreemi pursotinpussiin.
- Huuhtele maustunut lohi kylmällä vedellä. Kuivaa huolellisesti. Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi. Hiillosta kuutiot kaasupolttimella tai paahda pinta kuumassa kuivassa pannussa. Älä kypsennä lohta.
- Viipaloi tai suikaloi kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Leikkaa paahdetut avokadot haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pursota kreemiä lautaselle ja lisää lohikuutiot sen päälle. Asettele muut ainekset lautaselle.