Käyttäjä7766 on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli
1 kpl
(287/ 170 g) mustapapuja
1 dl
hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja persiljaa
KASTIKE
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 dl
sitruunamehua
1 1/2 rkl
tacomaustetta
1 rkl
hunajaa
2 tl
dijoninsinappia
Näin teet
1
Ruskista broilerinfileet nopeasti öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla salaatin teon ajan.
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa maissi ja keitä vielä minuutti.
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
3
Huuhtele pasta ja maissit lävikössä kylmällä vedellä. Paloittele paprika, halkaise tomaatit ja viipaloi sipuli. Huuhdo pavut lävikössä ja sekoita muiden ainesten kanssa.
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli
1 kpl
(287/ 170 g) mustapapuja
1 dl
hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja persiljaa
4
Leikkaa broilerit kuutioksi. Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää broileripalat ja kastike salaattiin.
1/2 dl
sitruunamehua
2 tl
dijoninsinappia
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 1/2 rkl
tacomaustetta
1 rkl
hunajaa
RESEPTI KATRI SCHRÖDER
KUVAT LAURA RIIHELÄ

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on! Salaatti, jota ei kannata jättää kokeilematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paahtoporkkana-vesimelonikuskus

Ainekset

170
g
pekonia
500
g
vesimelonia
1
rs (100g)
vuonankaalia
200
g
fetajuustoa
2
dl
tuoreita vadelmia
PAAHDETUT PORKKANAT
1
kg
varhaisporkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
KUSKUS
2
dl
täysjyväkuskussuurimoita
2
dl
vettä
1/2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
tuoreita vadelmia
4
rkl
hunajaa
1
rkl
(vadelma)viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin porkkanat. Harjaa tai kuori porkkanat. Käytä ohuet sellaisinaan, halkaise paksut. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) 8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin.
  2.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita porkkanat kulhoon. Lisää oliiviöljy, appelsiinimehu, suola ja pippuri. Kääntele, jotta porkkanat maustuvat kauttaaltaan. Kaada porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Kypsennä kuskus. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kuskussuurimot liemeen. Anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Erottele suurimot sitten haarukalla ilmaviksi.
  4. Levitä pekoniviipaleet kylmään pannuun. Paista ne hitaasti paahtuneen värisiksi. Käännä ja paista toiselta puolelta. Valuta talouspaperilla. Paloittele jäähtyneet pekonit.
  5. Tee kastike. Muhenna vadelmat haarukalla kulhossa. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kuutioi vesimeloni. Lado laakealle vadille kuskusta, paahdettuja porkkanoita, vuonankaalia ja vesimelonia. Ripottele pekoni, murusteltu feta ja tuoreet vadelmat päälle. Valuta vadelmakastiketta pinnalle tai tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Ihastuttavan kevyt ja lämmin salaatti on arkiruoan pelastus. Inkiväärinen kastike raikastaa makean kurpitsan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kurpitsasalaatti ja inkiväärikastike

Ainekset

1
pss (180g)
valkosipuli­yrttimaustettuja katkarapuja (esim. Pirkka)
2
verigreippiä
1
(noin 300g)
pieni myskikurpitsa
punakaali
1
ruukku
korianteria
2
rkl
öljyä
4
rkl
kookoshiutaleita
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
limen mehu
2
rkl
suolaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
inkivääriä
2
tl
seesam-öljyä
1/2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Anna katkarapujen sulaa yön yli jääkaapissa. Kuori greippi ja leikkaa hedelmä kalvojen välistä terävällä veitsellä. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsa noin 2 sentin siivuiksi. Suikaloi kaali ja hienonna korianteri.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsasiivuja molemmin puolin muutama minuutti, sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja suola.
  3. Asettele salaatin ainekset kukin erikseen laakeaan astiaan tai sekoita kaikki yhteen isossa kulhossa. Purista limeistä mehu ja sekoita joukkoon soijaa, raastettua inkivääriä, seesamöljyä ja kalakastiketta. Tarjoile kastike salaatin kanssa joko erikseen tai sekoita sen joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Maa-artisokka on syksyn erikoisherkku. Paahda se uunissa meheväksi.

Maa-artisokan kuori irtoaa helposti lusikalla raaputtamalla. Voit myös pestä ne ja paahtaa kuorineen, näin saat lisää makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunissa paahdettua maa-artisokkaa ja linssejä

Ainekset

2
ps (à 500g)
maa-artisokkaa
1
ps (300 g)
mangoldia
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
tlk (310 g)
linssejä (esim: Bonduelle)
4
keitettyä kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
kuminan siemeniä
KASTIKE
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1
rkl
punaviinietikkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
roseepippureita
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat tai pese ne huolellisesti juuriharjalla. Leikkaa pienimmät kahteen osaan, isoimmat suupaloiksi. Hienonna mangoldi, halkaise tomaatit ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Valuta linssit ja kuori keitetyt munat.
  2. Levitä maa-artisokat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja kumina. Paahda maa-artisokkia 180 asteessa 40 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Tee sillä aikaa salaatinkastike. Yhdistä kulhossa sinappi, etikka ja öljy. Mausta pippurilla ja suolalla, hienonna joukkoon tilli. Sekoita linssit, sipuli, tomaatit ja mangoldit kastikkeeseen maustumaan.
  4. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut maa-artisokat lämpiminä ja laita annosten päälle keitetyt munat.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan kastikkeen ohjeesta jäänyt osa raaka-aineista pois?
Öljyn ja etikan määrää ei ainakaan mainita..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Ainekset ovat nyt oikeilla paikoillaan.