Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström

Vai ettei lounassalaatti pidä nälkää? Ropaus pähkinöitä ratkaisee pulman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekaanipähkinä-pinaatti-rapusalaatti

Ainekset

1
ruukku
tammenlehväsalaattia
200
g
lehtipinaattia
2
punaista omenaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
2
rkl
ruokaöljyä
3
valkosipulinkynttä
200
g
jättikatkaravunpyrstöjä
ripaus
suolaa
Kastike
0,5
dl
oliiviöljyä
1
rkl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
dijonsinappia
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi ja huuhtele tammenlehväsalaatti ja pinaatti. Suikaloi omenat. Sekoita tammenlehväsalaatti, pinaatti ja omenasuikaleet keskenään. Paahda pähkinänsydämet nopeasti kuumalla paistinpannulla ja jäähdytä. Rouhi pähkinät veitsellä. Kuumenna ruokaöljy pannulla. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja ravut. Paista nopeasti ja nosta pannu sivuun.
  2. Ripottele ravuille hieman suolaa. Jaa salaattipohja lautasille ja lisää pähkinärouhe ja ravut. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaattiannosten päälle. Tarjoile heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Tämä raikas ja simppeli perunasalaatti sopii niin uudenvuoden juhliin kuin juhannuspöytään. Majoneesin sijaan salaatin kastike valmistetaan tällä kertaa hapokkaasta ranskankermasta.

Voit käyttää perunasalaattiin joko kuorittuja tai kuorellisia perunoita. Muista kuitenkin pestä perunat ennen keittämistä huolellisesti, jos haluat käyttää ne kuorineen salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
nippu (50 g)
kevätsipulia
200
g
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
tl
piparjuuritahnaa
½
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
kokojyväsinappia
1
prk (35 g)
pikkukapriksia
puolikkaan
(luomu)sitruunan mehu ja kuori raastettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
½
ruukkua
persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese tai kuori perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä kokonaan.
  2. Hienonna kevätsipuli pieneksi. Sekoita ranskankerma, piparjuuritahna, kokojyväsinappi ja hunaja.
  3. Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää kastike.
  4. Kaada joukkoon hienonnetut sipulit, pikkukaprikset ja raasta salaattiin puolikkaan sitruunan kuori. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu toisesta puolikkaasta salaattiin.
  5. Lisää suolaa, mustapippuria, hienonnettu persilja ja sekoita kertaalleen ainekset tasaisesti. Tarkista maku.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Ihana resepti! Tätä reseptiä käyttäen tein myös vegeversion vaihtamalla ranskankerman kaurafraicheen (ja sitruunan limeen). Toimii!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Jos jouluaterian aika on vasta illalla, lounaalla voi maistua pieni mutta makoisa salaatti. Tällä ohjeella valmistuu ihana joulusalaatti, joka yhdistää mehevät hedelmät, pähkinät ja juuston samalle lautaselle.

Salaattiin käytetään omenoita, jotka paahdetaan uunissa. Paras lopputulos...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (1)

Vierailija

Mielenkiintoinen resepti - otin talteen. Kiitos!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

20 minuuttia uunissa tekee palsternakkaveneille taikoja ja saa ne paahtumaan toffeisen sitkaiksi. Tarjoa palsternakat pekonivinegretin, sinihomejuuston ja rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin palsternakkasalaatti ja pekonivinegretti

Ainekset

5–6
(900 g)
palsternakkaa
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lämmin pekonivinegretti
1
pkt (150 g)
pekonia
4
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
ruukku
rucolaa
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Pese palsternakat juuresharjalla. Leikkaa pois kanta ja viipaloi palsternakat pitkiksi venemäisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, valuta pinnalle öljy ja lisää mausteet.

  3. Paahda palsternakkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  4. Suikaloi pekoni ja laita se kylmään pannuun. Paista pekoni rapeaksi, noin 8–10 minuuttia. Lisää etikka pannuun. Anna kiehahtaa ja lisää öljy. Mausta vinegretti pippurilla ja pidä lämpimänä.

  5. Laita palsternakat vadille. Valuta päälle lämmintä vingrettiä. Revi joukkoon rucolaa ja murenna lopuksi sinihomejuusto palsternakkojen päälle. Tarjoa heti.

Vinkki Halutessasi paahda palsternakan kanssa samassa ajassa kypsyviä juureksia, kuten porkkanaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannulla ruskistetussa voissa paistetut perunat ovat ihanan klassikkolisukkeen viritetympi versio. Pari suolaista anjovisfileetä, dijoninsinappi ja tuore rakuuna tuovat makuun hienostuneen silauksen. Jos haluat pannusalaatista kasvisversion, korvaa anjovisfileet aurinkokuivatuilla tomaateilla....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin pannuperunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä kiinteitä perunoita (esim. Annabella)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
25
g
voita
2
anjovisfileetä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi rakuunaa tai basilikaa
½
dl
hienonnettua ruohosipulia tai sipulinvartta
1–2
rkl
pieniä kapriksia tai vihreitä oliivirenkaita
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori keitetyt perunat tarvittaessa (ohutkuorista perunaa ei tarvitse kuoria) ja leikkaa perunat puoliksi.

  2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

  3. Sulata voi isolla paistinpannulla, kuumenna hiljalleen niin kauan, kunnes voi on kinuskin väristä. Lisää anjovisfileet, perunanpuolikkaat, sipulilohkot ja valkosipulit. Paista keskilämmöllä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.

  4. Sekoita joukkoon ranskankerma, dijoninsinappi, hienonnetut yrtit ja kaprikset tai oliivirenkaat. Sekoita kevyesti nostellen sekaisin. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)