Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-papu-parsasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
400
g
vihreää parsaa
2
dl
keitettyjä valkoisia cannellini-papuja (esim. Bio Idea)
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
annos
puolikuivattuja tomaatteja
Kastike
1
pieni salottisipuli
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin puolikuivatut tomaatit (ks. ohje).
  2. Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua n. 5 minuuttia. Valuta joukkoon öljy.
  3. Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä.
  4. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa puupainen tyviosa pois. Keitä parsat toisessa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä.
  5. Lisää lämpimät, puolitetut tai viipaloidut perunat kastikekulhoon. Lisää myös pavut, parsat ja hienonnettu lehtipersilja. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
  6. Viimeistele salaatti puolikuivatuilla tomaateilla.

     

Vinkki! Voit halutessasi lisätä salaattiin paistettua pekonia, fetaa tai parmesaania.

Puolikuivatut tomaatit

Ainekset

500
g
kirsikkatomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
n. 1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
(muutama oksa timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele suolaa, pippuria ja sokeria päälle. Lisää halutessasi timjami.
  2. Paista tomaatteja noin 4 tuntia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ruotsalaisten rakastama gubbröra, muna-anjovistahna, sopii mainiosti matkustajaksi salaatinlehtiveneeseen. Tarjoa kemuissa sormin syötävänä salaattina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25
Valmistusaika
20 min

Gubbröra eli muna-anjovistahna

Ainekset

2-3
kerää
sydänsalaattia
Gubbröra
5
munaa
1
rs (125/79 g)
anjovisfileitä
½
dl
tilliä hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
Pikamajoneesi
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, huoneenlämpöisenä)
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
keltuainen
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
Päälle
2
hapankorppua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
  2. Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
  3. Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen keltuainen.
  4. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
  5. Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
  6. Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täysjyväkuskus tekee salaatista ruokaisamman ja savutofu tuo aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofusalaatti

Ainekset

1
dl
täysjyväkuskusia
1 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
1/4
jättisipulia
100
g
lehtikaalia
2
rkl
sitruunamehua
sokeria ja suolaa
2
rkl
öljyä
200
g
erilaisia tomaatteja
Lisäksi
200
g
savutofua
1
rkl
paahdettua hasselpähkinää
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Mittaa kuskus kulhoon. Sekoita joukkoon kiehuva vesi, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Peitä kulho foliolla ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja sokeri.
  3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot sekä marinoitu sipuli ja lehtikaali kuskusin joukkoon.
  4. Paahda hasselpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinät sivuun pannulta. Leikkaa tofu viipaleiksi ja paista viipaleita pannulla muutama minuutti niin, että ne ovat kauniin ruskeita.
  5. Lusikoi kuskussalaattia lautasille ja nosta tofupalat annoksen päälle. Rouhi paahdettuja hasselpähkinöitä ja ripottele lopuksi salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pikapaistettu paksoi tuo paahteista makua reilun värikkääseen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 13 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi-paksoisalaatti

Ainekset

300
g
kirjolohifileetä
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
soijaa
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
sokeria
Lisäksi
400
g
paksoita (paistetaan pannulla)
2
porkkanaa (sheivattuja lastuja)
Soijakurkut
1/2
kurkku
1
rkl
soijaa
1
rkl
limetti
ripaus
sokeria

Työvaiheet

  1. Aloita soijakurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä niin, että maut sekoittuvat. Anna vetäytyä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Leikkaa lohifilee kahdeksi annospalaksi. Sekoita pienessä kulhossa miso, öljy, soija, etikka ja ripaus sokeria. Sivele noin puolet misomarinadista lohipalojen pintaan. Paista lohipaloja pinnoitetulla paistipannulla nahkapuoli alaspäin keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes lohi on juuri ja juuri kypsää.
  3. Leikkaa paksoit puoliksi. Vedä porkkanasta ohuita lastuja juustohöylällä. Nosta lohipalat pois pannulta ja pidä lämpimiä folion alla. Pyyhkäise pannulta enimmät lohen rasvat pois ja pikapaista paksoita pannulla noin 2-3 minuutin ajan. Nostele lautasille paksoit, lohi ja porkkanalastuja. Lusikoi joukkoon loppu misomarinadi ja soijakurkkuja.

Vinkki Salaatti saa olla reilun värikästä. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia, niin saat paljon makua ja vältät kyllästymisen. Monet salaatit kestävät
hyvin paistamista, ja kypsentäminen antaa niille aivan uudenlaista, paahteista makua. Paksoin lisäksi kannattaa kokeilla romainesalaattia ja sikurisalaattia.

Kommentit (1)

kuva/1000sanaa

Ohjeessa neuvotaan paistamaan lohi, vain nahkapuolelta, kuvassa kuitenkin molemmin puolin paistettu lohi.