Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min + 30 min
Helppo
Peruna-papu-parsasalaatti
Ainesosat
1
kg
uusia perunoita
400
g
vihreää parsaa
2
dl
keitettyjä valkoisia cannellini-papuja (esim. Bio Idea)
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
annos
puolikuivattuja tomaatteja
Kastike
1
pieni salottisipuli
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Tee ensin puolikuivatut tomaatit (ks. ohje).
- Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita palat isoon kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua n. 5 minuuttia. Valuta joukkoon öljy.
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä.
- Kuori parsat kevyesti ja leikkaa puupainen tyviosa pois. Keitä parsat toisessa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä.
- Lisää lämpimät, puolitetut tai viipaloidut perunat kastikekulhoon. Lisää myös pavut, parsat ja hienonnettu lehtipersilja. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
- Viimeistele salaatti puolikuivatuilla tomaateilla.
Vinkki! Voit halutessasi lisätä salaattiin paistettua pekonia, fetaa tai parmesaania.
Puolikuivatut tomaatit
Ainesosat
500
g
kirsikkatomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
n. 1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
(muutama oksa timjamia)
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen. Laita tomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele suolaa, pippuria ja sokeria päälle. Lisää halutessasi timjami.
- Paista tomaatteja noin 4 tuntia.