Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Minttua, korianteria, limettiä ja kalakastiketta. Raikas rapusalaatti lainaa makunsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Oletko maistanut pomeloa? Keltaisia jättisitruksia löytyy sydäntalvella kaupan hedelmäosastolta muiden sitrusten joukosta. Pomelolle ominaista on rakenteen lihaisuus: hedelmälihan saa helposti riivittyä irti lohkoista. Maultaan pomelo on hieman greippiä makeampi.

Oheisessa ohjeessa jättisitrusta käytetään salaattiin. Koska pomelo on niin kookas, sitä riittää yksi kokonainen tai jopa vain puolikas. Lisäksi tarvitaan porkkanoita ja kurkkua.

Vietnamilaistyyliin maustetussa salaatissa maistuvat pomelon ohella minttu ja korianteri. Rouskuvan rakenteensa salaatti saa suolapähkinöistä.

Salaatin päälle lisätään lopuksi nopeasti paistetut jättikatkaravunpyrstöt, jotka sopivat raikkaan pomelon kanssa ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pomelo-rapusalaatti

Ainekset

½–1
hunajapomeloa (5 dl pomeloa riivittynä)
2
porkkanaa
1
kurkku
2
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
korianteria
1
chilipalko
Lisäksi
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna)
3
rkl
öljyä
3
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana. Jos sinulla on juliennerauta, käytä sitä.
  3. Halkaise kurkku pituussuunnassa. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
  5. Sekoita salaattiaineet pähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa.
  6. Paista ravunpyrstöjä öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää se pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja keitä noin 1 minuutti.
  7. Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen ja sokerin kanssa yhteen ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja siirrä salaatti tarjoiluvadille.
  8. Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan helppo lämmin salaatti perustuu kotimaiseen luomukvinoaan, valmiiksi marinoituun valkosipuliin ja sitruunaan. Mukana rouskuvat paahdetut pähkinät tai siemenet ja versot.

Gluteeniton ja proteiinipitoinen kvinoa sopii käytettäväksi riisin tapaan. Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta sitä viljellään Suomessakin. Kotimaista luomukvinoaa löytyy helposti isojen markettien kuiva-aineosastolta.

Tärkeää on huuhdella kvinoa tiheässä siivilässä ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kvinoasalaatti

Ainekset

1
pkt (400 g)
kotimaista luomukvinoaa
1
pieni sitruuna
1
dl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
1
prk (60 g)
öljyssä marinoituja valkosipulinkynsiä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
lehtisellerinvartta
½
(n. 200 g)
parsakaali
1
suippopaprika
½
ruukku
minttua
1
rs
rouskuvaa silmusalaattia tai muita ituja

Työvaiheet

  1. Huuhdo kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kvinoa isoon kulhoon.

  2. Purista joukkoon sitruunan mehu. Paahda siemenet tai pähkinät pannussa ja lisää ne kulhoon.

  3. Kaada marinoidut valkosipulinkynnet öljyineen kvinoan päälle.

  4. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna punasipuli ja viipaloi selleri. Leikkaa parsakaalin nuput paloiksi, suikaloi myös varsi. Leikkaa suippopaprika paloiksi. Hienonna minttu.

  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi silmusalaatti tai idut.

Kommentit (1)

,,h

Kiva että ruokaohjeissa on kotimaista ja luomua. Tässäkin kvinoa sekä minttu löytyy kotimaisena, muuta sitten ei . Muuten kyllä sellainen ruoka  että maistuisi minullekin. Ulkomaan matkan korvikkeena aivan loistava.

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makaronisalaatti on miltei kadonnut maan päältä – syyttä suotta! Pieni sarvimakaroni imee ihanasti kastikkeen makua itseensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + makaronin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen makaronisalaatti

Ainekset

300
g
makaronia
1
punasipuli
1
(pieni) vihreä paprika
1
kurkku (noin 300 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
dl
vihreitä oliiveja
Kastike
2
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
tomaattipyreetä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua oreganoa
Päälle
200
g
(pehmeää) fetaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä, huuhtaise nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Siirrä jäähtymään kulhoon.

  2. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi, viipaloi myös paprika. Paloittele feta ja kurkku, puolita kirsikkatomaatit. Valuta oliivit. Sekoita kaikki makaronin joukkoon.

  3. Valmista kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella. Kääntele heti salaattiin.

Kommentit (0)