Minttua, korianteria, limettiä ja kalakastiketta. Raikas rapusalaatti lainaa makunsa vietnamilaisesta keittiöstä.
Oletko maistanut pomeloa? Keltaisia jättisitruksia löytyy sydäntalvella kaupan hedelmäosastolta muiden sitrusten joukosta. Pomelolle ominaista on rakenteen lihaisuus: hedelmälihan saa helposti riivittyä irti lohkoista. Maultaan pomelo on hieman greippiä makeampi.
Oheisessa ohjeessa jättisitrusta käytetään salaattiin. Koska pomelo on niin kookas, sitä riittää yksi kokonainen tai jopa vain puolikas. Lisäksi tarvitaan porkkanoita ja kurkkua.
Vietnamilaistyyliin maustetussa salaatissa maistuvat pomelon ohella minttu ja korianteri. Rouskuvan rakenteensa salaatti saa suolapähkinöistä.
Salaatin päälle lisätään lopuksi nopeasti paistetut jättikatkaravunpyrstöt, jotka sopivat raikkaan pomelon kanssa ihanasti yhteen.
Pomelo-rapusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
- Kuori ja raasta porkkana. Jos sinulla on juliennerauta, käytä sitä.
- Halkaise kurkku pituussuunnassa. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
- Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
- Sekoita salaattiaineet pähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa.
- Paista ravunpyrstöjä öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää se pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja keitä noin 1 minuutti.
- Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen ja sokerin kanssa yhteen ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja siirrä salaatti tarjoiluvadille.
- Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.