Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Sillä aikaa kun perunat kypsyvät, ehdit tehdä pika-aiolin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rapealla kinkulla ryyditetty taateli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita (esim. Nicola)
1
iso omena
2
isoa lehtisellerinvartta
1
kevätsipulinvarsi
1 1/2
rkl
sherryviinietikkaa
ripaus sokeria
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Lisäksi
n. 2
dl
aiolia eli valkosipulimajoneesia ( ks. ohje alhaalla)
4-5
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2-3
rkl
paahdettua sipulirouhetta
6-8
pehmeää, kivetöntä taatelia

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Valmista aioli perunoiden kypsyessä (ks. ohje alhaalla).
  3. Kuori ja paloittele omena. Paloittele selleri, sipuli, taatelit ja jäähtyneet perunat kulhoon.
  4. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla ja kääntele salaatti tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin vetäytymään vähintään 15 minuutiksi.
  5. Paahda kinkkuviipaleet kuumassa pinnoitetussa paistinpannussa molemmin puolin rapeiksi. Nosta viipaleet talouspaperille jäähtymään. Murenna jäähtyneet viipaleet.
  6. Lisää aioli perunasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Annostele salaatti lautasille ja ripottele rapeat kinkkupalat ja sipulirouhe salaatin pinnalle.

VINKKI! Tarjoa lisänä oliiviöljyllä ja sherryviinietikalla kevyesti maustettua vihersalaattia, esimerkiksi vuonankaalia ja jääsalaattia.

Nopea aioli

Ainekset

2
isoa valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset (sauvasekoittimen) kapeaan korkeaan astiaan.
  2. Valmista aioli sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Kommentit (2)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

ohjeen nimessä on mainittu taateli. jäikö se vahingossa pois valmiista annoksesta?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteestasi! Tässä on tosiaan tapahtunut virhe ja taateli on jäänyt pois. Nyt resepti on korjattu! Hyvää kevättä! yst. Soppa365-toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 660 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Punajuuri ja vuohenjuusto on kaksikko, johon voi aina luottaa. Kun punajuurien antaa muhia uunissa pitkään ja hartaasti, ja vuohenjuustojen päälle valuttaa hunajaa ja gratinoi ne, yhdistelmästä tulee entistä ihanampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Ainekset

800
g
punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
salaatinlehtiä (esim. babypinaattia ja versoseosta)
6–8
saksanpähkinää
400
g
vuohenjuustoa (isoa kiekkoa)
2
rkl
juoksevaa hunajaa
Kastike
2
pientä
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
1
dl
basilikanlehtiä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä ne kokonaisina uunissa, noin 1 tunti. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret. Mausta viipaleet öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. 
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna yrttien lehdet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  4. Paahda saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Kaada pähkinät pois pannusta. Rouhi jäähtyneinä.
  5. Säädä uuni 250 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto neljäksi kiekoksi ja laita uunipellille. Valuta hunajaa päälle. Paista uunissa noin 2 minuuttia, kunnes juusto lämpenee. Siirrä juustokiekot salaatti-pedille. Viimeistele salaatti punajuurilla, pähkinöillä ja kastikkeella.

Vinkki! Paista salaattiin myös sieniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Bulgursalaatissa makeiksi paahtuneet porkkanat ja bataatit yhdistetään suolaiseen fetaan. Mausteeksi appelsiinin kuorta ja mehua ja tuoreita yrttejä, viimeinen silaus manteleilla ja granaattiomenan siemenillä. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkana-bulgursalaatti

Ainekset

400
g
pieniä porkkanoita
1
keskikokoinen bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
bulguria
1
appelsiinin kuoriraaste
1
ps (50 g)
mantelirouhetta
1
pkt (230 g)
kypsiä kikherneitä
4
kevätsipulia
200
g
fetaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
minttua
4
rkl
granaattiomenansiemeniä (Pirkka)
(3
rkl
dukkah-mausteseosta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raaputa tai kuori porkkanat. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita juurekset uunipellille. Valuta öljy päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  2. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu. Sekoita kuori ja mehu sekä oliiviöljy kypsään bulguriin.
  3. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin 1 minuutti. Kaada mantelirouhe pois pannusta, ettei se pala.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Hienonna yrtit.
  5. Yhdistä juurekset, bulgur, kikherneet, kevätsipulit ja feta. Viimeistele salaatti yrteillä, manteleilla ja granaattiomenansiemenillä. Ripottele halutessasi dukkahia päälle.

Kommentit (3)

Kiinnostaa...

Paljonko tuohon tulee bulguria?

Vierailija

Työvaiheessa puhutaan appelsiinista, mutta sitä ei ole ainesosissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, puuttuvat ainekset ovat nyt paikallaan.

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makealla mangochutneylla silattu suolainen uunifeta on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makea linssisalaatti ja paistettua fetaa

Ainekset

1
pkt (150 g)
fetaa
1 1/2
rkl
mangochutneytä
1
pkt
vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
kurkku
100
g
kirsikkatomaatteja
Hunajavinegretti
1/2
dl
hienonnettua tilliä tai minttua tai molempia
4
tl
täysjyväsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja sivele päälle mango-chutneytä. Valuta ja huuhdo linssit ja levitä leivinpaperille tasaisesti. Laita feta ja linssit uuniin. Paista fetaa noin 20 minuuttia.
  2. Ota linssit uunista 5 minuutin kuluttua ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
  3. Sekoita hunajavinegretin ainekset keskenään. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja tomaatit lautaselle. Nosta päälle feta ja ripottele rapeat linssit päälle. Pirskota päälle kastiketta ja tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)