Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Mozzarella-tomaattisalaatti saa uutta ytyä kardemummasta, sitruunasta ja lehtipersiljasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-kardemummasalaatti

Ainekset

2
isoa punaista tomaattia
1
rasia
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
tl
kardemummaa
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
mozzarella
1
dl
lehtipersiljan lehtiä

Työvaiheet

1. Leikkaa isot tomaatit siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai kolmeen osaan. Asettele ne kauniisti laakealle lautaselle. Lorauta päälle puolet öljystä. Ripottele suola, sokeri ja puolet kardemummasta.

2. Revi mozzarella ja yrtin lehdet kulhoon. Lorauta kulhoon öljy, sitruunamehu ja loput kardemummasta. Sekoita. Nosta tomaattien päälle keoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pavut, peruna, tofut, sienet, pastat ja miedot kasvikset kaipaavat makua, joten maustajalla pitää olla pokkaa. Kokeile papusalaatin marinadia myös grillilihan jälkimarinointiin tai tofulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu papusalaatti

Ainekset

2
tlk (à 380 g)
säilykepapusekoitusta
1
pieni kesäkurpitsa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Marinadi
1–2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
sitruunan mehu
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
currya
(suolaa maun mukaan)
Lisäksi
1
ruukku
lehtisalaattia
4
siivua
paahdettua maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele pavut. Pilko kesäkurpitsa ja herkkusienet. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja suikaloi sipuli.

  2. Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita mehuun valkosipulit ja sipulit, soija, öljy, hunaja ja curry. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  3. Laita pavut, vihannekset ja persilja marinadiin. Annan maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli. Tarjoile maustunut papusalaatti paahdetun leivän ja tuoreen lehtisalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kuorittu paprika uunista tulleena herkullisilla täytetyillä pasta ravioleilla, hetken herkun kruunaa viileä katkarapu
Kuorittu paprika uunista tulleena herkullisilla täytetyillä pasta ravioleilla, hetken herkun kruunaa viileä katkarapu

Juustolla täytetyn pastan herkullisimman silauksen tuo salaatti missä paprika kuoritaan pehmeäksi uunista tulleena ja katkaravut kruunaavat sen viileän maku osuuden. Mieto chilikastike tuo hienoaromista pehmeän kirpeää vivahdetta avocadoseokseen kuin myös sellaisenaan pastan päälle valutettuna....

Juustoravioleja(pastan sisään tehty täyte), avocadoa, pirkka sweet chili pinapple kastiketta, balsamiviinietikka, oliiviöljy, limemehua, sipuli, suolaa, punainen chili, punainen paprika, rucolaruukku, pieniä katkarapuja, jääsalaattia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocado-katkarapu pasta-ateria

Ainekset

1
rs
juustoravioleja
Marinadi
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaaa
2
rkl
pirkka sweet chili pinapple-kastiketta
Avocadokastike
ripaus
suolaa
2
avocadoa
2
rkl
limemehua
1
iso sipuli
1
rkl
pirkka sweet pinapple-kastiketta
Salaatti
1
punainen chili
1
ruukku
jääsalaattia
2
paprikaa
1
pussillinen pieniä katkarapuja
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Ota katkaravut pakasteesta ja anna olla huoneenlämmössä. Laita uuni päälle paprikoita varten 250 asteeseen. Valmista tällä välin avocadokastike; Halkaise avocadot ja koverra ruokalusikalla kuoren reunaa myöten avocado pois, leikkaa avocadot paloiksi ja soseuta joko monitoimikoneella tai haarukalla painellen. Lisää loput avocadokastike ainekset joukkoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Puolita paprikat pellille leivinpaperille ja poista niiden siemenkodat ennen kuin laitat uuniin. Anna olla uunissa 10 minuuttia tai kunnes paprikan kuoriosa tummuu. Sitten kiehauta vesi kattilassa ja laita juustoraviolit sinne raviolien keitto-ohjeen mukaisesti, ja n. 4 raviolia per henkilö. Tee marinadi joka tulee juustoraviolien päälle. Sekoita hyvin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottamaan ja ota uunista pois paprikat. Peitä heti ne leivinpaperiin ja laita pieneen muovipussiin viideksi minuutiksi (sen takia että kuoren saa irtoamaan paremmin). Levitä tarjoiluvadille salaattipeti rucolanlehdistä ja revi jääsalaatti siihen myös. Halkaise punainen chili kahtia pituussuunnassa ja ota siemenet pois, hienonna hyvin se ja ripottele tarjoiluvadille. Levitä myös katkaravut tarjoiluvadille. Ota raviolit pois keittolevyltä ja anna vähän vain jäähtyä laittamalla ne annoslautasille. Voit lisätä jo marinadin niiden päälle. Ota paprikat pois pussista ja revi paprikan kuori irti heti, ja jaa paprikan puolikkaat jokaiselle neljälle annoslautaselle. Ota avocadokastike jääkaapista ja levitä tarjoiluvadin päälle. Siitä sitten vadilta herkkuja lautaselle lisää ja nauttimaan kesän paras hetki.

Kommentit (0)

Välimeren perunasalaatissa maistuu aurinkokuivatun tomaatin ja tonnikalan eteläiset maut.

Tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, créme fraiche, vihreä oliivi, musta oliivi, limemehua, rucolaa, avocadoa, keitettyä perunoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren perunasalaatti

Ainekset

2
kpl
avocado
1
rs
rucolaa
1-1/2
dl
mustat oliivit
12-18
vihreitä oliiveja
1-1 1/2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
prk
tonnikalaa vedessä
1
prk
créme fraiché ranskankerma
3
rkl
limemehua
5
isoa perunaa

Työvaiheet

Laita perunat keittymään ja kuori ne jo valmiiksi ritilälle. Hienonna mustat oliivit ja vihreät oliivit ja laita puolet mustista oliiveista créme fraichen joukkoon ja toinen puolet salaattikulhoon. Laita créme fraicheen myös hienonnettu vihreä oliivit sekä tonnikala. Laita salaattikulhoon rucolan lehdet ja avocadot, puolita avocadot, koverra avocadon sisin ruokalusikalla kuoren reunaa myöten pois ja pilko avocado. Lisää limemehu joukkoon ja valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy pois veden alla lävikössä. Hienonna tomaatit ja lisää kulhoon. Lisää myös créme fraiche ranskankerma kulhoon tonnikalan ja oliivien mukana. Sekoita hyvin tasaiseksi. Voit tarjoilla kuumilla keitetyillä perunoilla ruuan. Tarjoile myös kuumaa mustaherukkamehu-juomaa. Perunoita ei voi säilyttää jääkaapissa salaatissa koska kylmenneenä ne eivät maistu enää salaatissa.

Kommentit (0)