Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Mozzarella-tomaattisalaatti saa uutta ytyä kardemummasta, sitruunasta ja lehtipersiljasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-kardemummasalaatti

Ainekset

2
isoa punaista tomaattia
1
rasia
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
tl
kardemummaa
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
mozzarella
1
dl
lehtipersiljan lehtiä

Työvaiheet

1. Leikkaa isot tomaatit siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai kolmeen osaan. Asettele ne kauniisti laakealle lautaselle. Lorauta päälle puolet öljystä. Ripottele suola, sokeri ja puolet kardemummasta.

2. Revi mozzarella ja yrtin lehdet kulhoon. Lorauta kulhoon öljy, sitruunamehu ja loput kardemummasta. Sekoita. Nosta tomaattien päälle keoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pastasalaatti

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin fileepihvejä
2
rkl
oliiviöljyä
3
tl
ras el hanout -mausteseosta
Salaattiin
300
g
isoja pastakuvioita
1
(250 g)
parsakaali
1
rs (100 g)
babypinaattia
1
ananas
Kastike
½
dl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Pinnalle
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ps (50 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna öljy ja mausteseos kannellisella paistinpannulla. Nosta fileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Käännä fileet. Alenna lieden tehoa. Kypsennä kannen alla 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jottei höyry karkaa.
  4. Nosta pannu liedeltä ja anna broilerien kypsyä höyryssä kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa kantta.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa parsakaalit reiluiksi paloiksi. Lisää ne pastan joukkoon, kun keittoaikaa on pari minuuttia jäljellä. Valuta pasta siivilässä ja huuhdo se kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita chilikastike, öljy ja suola keskenään ja lisää pastan joukkoon.
  7. Kuori ja paloittele ananas. Poista puumainen sisus. Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Lisää ananaspalat ja pinaatit pastan joukkoon ja kauho sekaisin. Kumoa seos vadille.
  8. Leikkaa broilerinfileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Nosta ne salaatin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa, pippuria ja kevätsipulia.

Kommentit (2)

Murmeli

Mihin baby pinaatin voi vaihtaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, sen tilalle sopii mikä vain salaatti rennoiksi paloiksi revittynä!

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia.
Herkulliset marinoidut punasipulit höystävät ja maustavat monenlaisia ruokia.

Mehukkaat punasipulinrenkaat sopivat salaatteihin, hampurilaisen sekä hot dogin väliin. Herkullista myös voileivän päällä sellaisenaan! Tarjoa myös erilaisten varhaisperunoiden, pihvien ja grillatun ruoan lisukkeena. ...

Tunnetko punasipulin? Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos. Punasipulia käytetään ruoanlaitossa samalla tavalla kuten keltasipulia. Aromaattisemman makunsa takia se sopii hyvin maukkaiden keittojen ja liemien maustamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Marinoidut punasipulit

Ainekset

2 - 3
kpl
punasipulia (noin 300 g)
1
dl
valko- tai punaviinietikkaa
3
rkl
hienoa sokeria
0,5
tl
suolaa
5
kpl
mustapippuria
2
rkl
hyvää ruokaöljyä

Työvaiheet

1. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.

2. Laita kattilaan etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.

3. Lisää joukkoon punasipulinrenkaat. Kiehauta niin, että sipuli pehmenee hieman. Kääntele samalla sipulinrenkaita, jotta kaikki maustuvat liemessä.

4. Jäähdytä seos hyvin, lisää öljy ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Säilytä liemessään jääkaapissa.

Tulethan mukaan Facebookryhmäämme!

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Kesän paras salaatti poimitaan grillistä ja tarjoillaan lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti

Ainekset

1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
2
kesäsipulia varsineen
1
nippu
retiisejä
3
nektariinia
1
ps (70 g)
salaattipinaattia
1
rkl
öljyä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
1
tl
provencen yrttejä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna varret. Lohko tai puolita nektariinit. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä.
  2. Kypsennä parsoja grilliritilän laidalla epäsuoralla lämmöllä viitisen minuuttia. Kääntele välillä. Nosta ritilälle myös nektariinit ja isot retiisit. Pienet on kypsennettävä parilalla, jotta ne eivät putoa. Grillaa aineksiin kauniit raidat välillä käännellen.
  3. Paista sipulit parilalla. Pyöräytä joukkoon pinaatinlehdet ja paista kevyesti.
  4. Levitä kaikki ainekset isolle vadille.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja valele salaatti kastikkeella. Viimeistele pippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)