Saara A._2 on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.

Panzanella eli toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti on oivallinen tapa käyttää kuivuneet leivänkannikat ja muut purkkien ja pakettien pohjalle jääneet rippeet. Tällä salaatilla lähtee myös taatusti nälkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti eli panzanella

Ainekset

Krutongit
½
kpl
ciabattaa (tuore tai kuivahtanut)
2
kpl
valkosipulinkynttä
mustapippuria
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
loraus oliiviöljyä
Salaattiin
250
g
kirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
½
prk
valmiiksi marinoitua paahdettua paprikaa purkista
70
g
pekonia
1
pieni punasipuli
12
kpl
kalamataoliivia
kourallinen basilikanlehtiä
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1,5
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
rosmariinia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Paista ensin pekoni kuivalla pannulla. Saadaksesi oikein rapeaa pekonia lisää siivut kylmälle pannulla ja laita sitten vasta täydelle teholle. Näin pekonin rasvareunus ehtii sulaa pannulle ja pekoni paistuu omassa rasvassaan. Paista, kunnes pekoni on oikein tummaa ja rapeaa. Älä kaada sulanutta pekonirasvaa pois.
  2. Pilko ciabatta kuutioiksi.
  3. Pilko valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.
  4. Lisää pannulle pekonirasvan lisäksi vielä pieni loraus oliiviöljyä, valkosipulinkynnet ja leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi ja lisää rosmariini lopuksi. Nosta sivuun.
  5. Halkaise kirsikkatomaatit.
  6. Paloittele mozzarella siivuiksi.
  7. Pilko punasipuli renkaiksi.
  8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää kastike joukkoon.

Jos aikaa riittää, paahda ja marinoi paprikat itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Makea meloni ja suolainen feta mahtuvat hyvässä sovussa samalle lautaselle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-fetasalaatti

Ainekset

2
oksaa rosmariinia
½
vesimeloni
1
chili
1
pkt (200 g)
fetaa
4
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
2
rkl
hunajaa
2
rkl
unikonsiemeniä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
LISÄKSI
syötäviä kukkia, kuten krassia tai kehäkukkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele yrtit ja painele kuivaksi talouspaperilla. Irrota lehdet. Hienonna chili.

  2. Kuori meloni ja pilko hedelmä isoiksi paloiksi. Kuutioi feta. Valuta ja kuivaa kaprikset.

  3. Aseta feta- ja melonipalat tarjoiluvadille.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.

  5. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä hetki. Lisää kaprikset ja yrtit. Lisää paistos vadille juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kukkasin.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tabboulleh on raikkaan yrttinen mutta ruokaisa salaatti, joka tehdään perinteisesti kuskusista. Terveellisempi ja proteiinipitoisempi versio syntyy käyttämällä viljana kvinoaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tabboulleh-salaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
5
dl
vettä
2
dl
persiljaa
2
dl
minttua
1
dl
tilliä
1
iso tomaatti
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
makea sipuli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
kurkku
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä kylmän veden alla. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä kvinoaa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi, huuhtele ja valuta hetki.

  2. Hienonna persilja, minttu ja tilli. Halkaise tomaatti ja raasta puolikkaat raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää yrtit. Hienonna valkosipuli ja sipuli ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä keitetty kvinoa ja sekoita hyvin.

  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku. Sekoita suola ja pippuri öljyn sekaan. Sekoita tomaatit, kurkut ja kastike salaattiin.

  4. Anna maustua kylmässä tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan lounaaksi tai grillatun lihan lisukkeena.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohi raakakypsytetään hapokkaalla limetillä, soijalla ja suolalla. Runsaat yrtit antavat kulhosalaatille mahtavan aromaattisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Limettilohi-nuudelisalaatti

Ainekset

MARINOITU LOHI
400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
limetin mehu
2
rkl
soijaa
½
tl
suolaa
1
rkl
seesamiöljyä
NUUDELISALAATTIPOHJA
150
g
lasinuudeleita
2
porkkanaa
¼
punakaalia
2
kevätsipulia
2
dl
edamamepapuja (pakaste)
1
ruukku thaibasilikaa, minttua ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala sentin kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää soija, suola ja seesamiöljy. Sekoita niin että maut tasoittuvat ja siirrä lohi kylmään salaatin valmistumisen ajaksi.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä huuhdellen.

  3. Kuori porkkanat ja tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita lastuja. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.

  4. Sekoita chilikastike (katso ohje alta).

  5. Kokoa nuudeleita, kasviksia, edamame-papuja, lohta ja yrttejä bowl-tyylisiin kulhoihin. Lusikoi chilikastiketta päälle.

Vinkki! Pakastetut edamamepavut ovat nopeasti käyttövalmiita. Niille riittää sulatus siivilässä haalealla vedellä huuhdellen.

 

Chilikastike

Ainekset

1
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
limetinmehua
2
tl
inkivääriä raasteena
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Punasipuli pyöristyy ja makeutuu juuri sopivasti, kun se käy paistinpannulla ennen salaattiin lisäämistä. Salaatti maistuu joko lämpimänä tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bombayn perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä, uusia perunoita
2
punasipulia
2
tl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
kuminan siemeniä
¼
tl
suolaa
3
dl
riivittyjä tuoreita herneitä tai 1 pss / 200 g pakasteherneitä sulatettuina
½
ruukku minttua
200
g
kotijuustoa (esim. Valio)
KASTIKE
2
rkl
öljyä
½
luomu sitruunan raastettu kuori
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet pienessä kulhossa.

  2. Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja pidä perunat lämpiminä kannen alla.

  3. Leikkaa sipulit viipaleiksi ja paista viipaleita öljyssä noin 2 minuuttia. Lisää kurkuma, kuminan siemenet ja suola, ja jatka paistamista toiset 2 minuuttia.

  4. Siirrä perunat tarjoilukulhoon. Puolita isoimmat. Sekoita perunoiden joukkoon paistettu sipuli, pakasteherneet ja kastike. Revi joukkoon mintunlehtiä ja leikkaa kotijuusto joko viipaleiksi tai kuutioiksi salaatin pinnalle.