Eija S. on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Tässä ihanan kinuski-juustokakun ohje! Kakku leivotaan piirakkavuokaan ja parhaalta se maistuu kun se saa levätä vähintään yön yli jääkaapissa. Ripottelin sormisuolaa lopuksi kakun päälle mutta sen voi hyvin jättää pois jos haluaa. Jos kuitenkin haluat kokeilla jotain erilaista (ja hyvää!) niin suosittelen kokeilemaan sormisuolan ja kinuskin yhdistelmää. Aiemmin olen yhdistänyt suklaan ja sormisuolan mikä oli myös mielestäni vallan mainio kombo! - Wicked Sweet Kitchen -blogi

Kinuskin ohjeen bongasin fb-kaverini seinältä (kuten tämän reseptinkin; kiitti Ira!), joka oli taas saanut ohjeen kahvilasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salted caramel cheesecake pie

Ainekset

Pohja:
170
g
Digestive -keksejä
80
g
voita
Juustokakku:
400
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
1 1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
2
munaa
1
rkl
maizenaa
Kinuski:
1 1/4
dl
kuohukermaa
1 1/2
dl
fariinisokeria
1
rkl
maizenaa
nokare
voita
Koristeluun:
sormisuolaa
(mansikoita)

Työvaiheet

1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

4. Tee sitten kinuskikerros. Sekoita kinuskin aineet mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla noin 3 minuuttia. Sekoita varoen kuumennuksen aikana, ettei kinuskista tule venyvää. Kun kinuski on valmista, lisää nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Muutama vinkki:

*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi.

*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen.

*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla