Lähtee ihan järki, kun on niin hyvää burgerissa särki! Maista vaikka. Hieman kirpeä ja raikas fenkoli sointuu upeasti särkipihvien makumaailmaan.
Särkihampparit ja marinoitu fenkoli
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi fenkoli ohueksi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai blenderiin ja anna käydä tasaiseksi, lisää öljyä erissä, kunnes kastike on tasaista. Marinoi fenkolisuikaleita kastikkeessa ainakin pari tuntia.
-
Valuta ja soseuta kala tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Siirrä massa kylmään fenkolin marinoitumisen ajaksi.
-
Pyöritä kalamassasta palloja ja painele pihveiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
-
Paahda ruissämpylän puolikkaat ja täytä ne särkipihveillä, turkkilaisella jogurtilla ja marinoidulla fenkolilla.