Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lähtee ihan järki, kun on niin hyvää burgerissa särki! Maista vaikka. Hieman kirpeä ja raikas fenkoli sointuu upeasti särkipihvien makumaailmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi noin 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Särkihampparit ja marinoitu fenkoli

Ainekset

1
tlk (275g/180g)
särkisäilykettä valkosipulissa
50
g
valkosipulituorejuustoa
1
kananmuna
¾
dl
korppujauhoja
1
tl
sitruunamehua
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
MARINOITU FENKOLI
2
pientä fenkolia
KASTIKE
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
hienonnettua tilliä
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
sinappia
½
dl
neitsytoliiviöljyä
LISÄKSI
4
ruissämpylää
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Suikaloi fenkoli ohueksi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai blenderiin ja anna käydä tasaiseksi, lisää öljyä erissä, kunnes kastike on tasaista. Marinoi fenkolisuikaleita kastikkeessa ainakin pari tuntia.

  2. Valuta ja soseuta kala tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Siirrä massa kylmään fenkolin marinoitumisen ajaksi.

  3. Pyöritä kalamassasta palloja ja painele pihveiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

  4. Paahda ruissämpylän puolikkaat ja täytä ne särkipihveillä, turkkilaisella jogurtilla ja marinoidulla fenkolilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla