Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.

Tämä maukas dippi nautitaan alkupalana tai pikkusuolaisena ja jaetaan rennosti koko seurueen kesken. Rapsakaksi paahdetut ruisleipätikut dipataan koverretun ruisleivän sisästä tarjoiltavaan pehmeään savulohidippiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Savulohidippi ruiskuoressa

Ainekset

10
cm
pala kurkkua
1
pieni punasipuli
2
rkl
tilliä hienonnettuna
2
prk
(a´120 g) Arla Lempi Smetana
200
g
savustettua lohta
n. 50
g
merileväkaviaaria
1/2
tl
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1/2
sitruunan mehu
ruislimppu n. 800 g
tilkka oliiviöljyä

Työvaiheet

Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tilli.

Kaada Arla smetana kulhoon ja murusta joukkoon savustettu lohi. Lisää kurkku- ja sipulikuutiot, hienonnettu tilli ja merileväkaviaari. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa ruisleivästä hattu pois. Leikkaa veitsellä leivän sisus irti leivän reunoista ja leikkaa sitten sisus paloiksi. Nosta sisusta pois paloina kakkulapion tai lastan avulla. Leikkaa sisuspalat ja leivän kansi tikkupaloiksi.

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paahda leipätikut rapeiksi. Anna jäähtyä laakealla alustalla.

Täytä koverrettu leipä savulohidipillä juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla