Pohja
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
...tai valmispohja esim. myllyn paras.
TÄYTE
3 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä esim. suppilovahveroita, mustatorvisieniä ja kantarelleja
1 sipuli
1 purjo
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
tuoretta timjamia
Ripaus ranskalaista yrttisekoitusta
Ripaus savupaprikajauhetta
1 prk kaurakermaa
2 kananmunaa
n. 150 g mustaleima Emmental raastetta
n. 1 dl parmesan raastetta
Sienipiiras
Työvaiheet
OHJE
Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Tai ota pohja ajoissa pakkasesta sulamaan...
Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota voidaan pannulla. Lisää sienet sekaan paistumaan. Lisää hienonnettu purjo sekaan. Mausta.
Anna ylimääräisen nesteen haihtua.
Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Sekoita kaurakerma, kananmunat ja juustoraasteet. Lisää sienisekoitukseen. Maista täytettä, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.