Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sinappikastike
Ainekset
2 kananmunan keltuaista
3/4
dl
sinappia (esim Turun sinappia)
3/d
dl
sokeria
ripaus suolaa ja pippuria
3
dl
oliiviöljyä/rypsiöljyä
½
dl
viinietikkaa
4
cl
konjakkia (voi jättää poiskin)
1/3
dl
murskattuja sinapinsiemeniä
tuoretta tilliä ja rakunaa
Työvaiheet
Mittaa sinappi, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa kastike tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla, hienonnetulla sinapinsiemenillä, tillillä ja rakuunalla. Lisää vielä mausteeksi konjakkia. Sekoita ja purkita. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Erinomainen kastike esim kalaruuille tai makkararuuille.